Fudbaleri subotičkog Spartaka juče su okupljanjem i prvim treningom započeli pripreme za novu superligašku sezonu 2021/22.

Subotički Spartak je u četvrtak 10. juna započeo pripreme za novu sezonu u koju ulazi sa promenama u sportskom sektoru. Klub su napustili sportski direktor Ljubiša Dunđerski i trener golmana Srđan Žakula dok se među plavo bele ponovo vratio Mustafa Peštalić, novi trener golmana.


Predsednik kluba Nikola Simović osvrnuo se prvo na nedavno okončanu sezonu, a potom izneo očekivanje da će naredna sezona biti uspešnija:

’’Prošla sezona za nas je bila veoma turbulentna, sa dosta uspona i padova. Krenuli smo zaista dobro, zauzimali smo mesto na tabeli koje je vodilo u Evropu. Odlaskom Nikolića se dosta toga poremetilo, kao i odlaskom Denkovića na polusezoni, te povredom Miloševića koji je propustio skoro celu polusezonu. Njih trojicu bih izdvojio kao jedan od faktora zbog kojih smo u drugom delu imali slabije rezultate.  Za našu mladu ekipu nedostatak ovako tri iskusna igrača je ostavio dubok trag. Na kraju smo završili na devetoj poziciji. Rezultat možda nije za pohvalu, ali uz činjenicu da smo imali najmlađu ekipu u Ligi to se dešava. Od prošle sezone smo dobili neke igrače koji su sada za jednu sezonu stariji i iskusniji. Očekujem da u novoj sezoni budemo bolji. Danas smo započeli sa pripremama, igračima želim srećan rad dobro zdravlje i puno uspeha. Mi ćemo zajedno sa Stručnim štabom na čijem čelu se nalazi Vladimir Buač učiniti sve, da nam predstojeća sezona bude uspešna.’’   


Šef stručnog štaba Vladimir Buač zahvalio se doskorašnjim saradnicima, a onda govorio i o predstojećoj sezoni:

’’Kao što je poznato više nisu sa nama sportski direktor Ljubiša Dunđerski i trener golmana Srđan Žakula. Ovom prilikom im se zahvaljujem u svoje ime i u ime Spartaka. Mislim da su obojica proveli oko 4 godine u Spartaku, ja sam sa njim sarađivao u protekle dve i mogu da im kažem samo jedno veliko hvala. Želim im puno sreće u Vojvodini, osim u utakmicama sa Spartakom. Očekujem puno kvalitetniju ligu, smanjuje se broj klubova samim tim ove pripreme su nam izuzetno značajne, nemamo prava na grešku. Očekivanja su da se plasiramo u gornji deo tabele i iskreno verujem da će to tako i biti. Ne možemo reći konkretnije ciljeve i ambicije, dok ne vidimo sa kakvim igračkim kadrom raspolažemo, međutim ubeđen sam da ćemo naći adekvatne zamene i da će Spartak ponovo igrati značajnu ulogu u srpskom fudbalu. Danas smo započeli pripreme, u Subotici ćemo raditi do 25. juna i za to vreme odigrati tri prijateljske utakmice. Nakon toga se selimo na Zlatibor gde ćemo biti do 8. jula, gde ćemo odigrati još pet pripremnih utakmica. Generalna proba je predviđena u Subotici  9. jula, jer novo prvenstvo počinje već 17. jula. To je raspored za naredni period. Na prozivci imamo 39 igrača i za sada je jedino Branimir Jočić otišao, koji će nam sigurno nedostajati. Imamo dosta dobar tim, priključili su se i neki omladinci i sada je sve na njima, da se dokažu i da se nametnu. Neki su pokazali svoj kvalitet na turniru prijateljstva koji je odigran na Zlatiboru i sada će započeti sa pripremama sa prvim timom.’’


FOTO: FK Spartak ŽK