Danas je na stadionu Čair u Nišu održana promocija novog šefa stručnog štaba Radničkog, Nenada Lalatovića, nakon čega su započele pripreme Nišlija za novu takmičarsku sezonu.

Nenad Lalatović je zvanično predstavljen na Čairu kao novi-stari šef stručnog štaba niškog Radničkog. Lalatović se vratio na mesto uspeha, pošto je u sezoni 2018/2019 sa Nišiljama bio vicešampion Srbije, a u tih godinu dana oboreni su brojni klupski rekordi.

Šef stručnog štaba danas je prozvao fudbalere, koji su potom odradili prvi trening na stadionu Čair. Na prozivci su se od prvotimaca iz prošle sezone pojavili Nikola Aksentijević, Nikola Stanković, Nikola Stevanović, Ognjen Bjeličić, Petar Ristić, Filip Kasalica, Kristijan Živković i Petar Ćirković. Pored njih trenirali su i mladi igrači Radničkog.


Nenad Lalatović je u svojoj izjavi za predstavnike medija istakao da se za velikim zadovoljstvom vratio u klub i najavio ozbiljan rad i povratak na staze uspeha:

’’Čeka nas puno posle ovde, pošto u roku od 30 dana treba da formiramo tim i da ga pripremimo za početak sezone. Što se tiče fudbalera iz prošle sezone, ja bih želeo da ostanu Nenad Gavrić, Dušan Pantelić i Aleksandar Kovačević. Njima su ugovori istekli, ali tek treba da pregovaramo i nadam se da ćemo uspeti da ih zadržimo ovde. Što se ostalih potencijalnih novajlija tiče, moram da im poručim da je Radnički finansijski potpuno stabilan klub i da ovde neće imati nikakvih problema sa te strane. Tako je bio u mom prvom mandatu, a tako je i sada. Ja ću biti taj koji će im garantovati da će im svi uslovi biti ispunjeni. Potencijalnim pojačanjima mogu da kažem i da slobodno pogledaju šta smo svi mi ovde u Radničkom uradili u onoj vicešampionskoj sezoni. Oformili smo ozbiljan tim i bili odskočna daska mnogim fudbalerima da naprave ozbiljne karijere i zarade lep novac. Napravili smo nekoliko sjajnih transfera i za klub i za te igrače. Lazar Ranđelović i Radovan Pankov su posle Radničkog otišli u Olimpijakos, odnosno Crvenu zvezdu i igrali Ligu šampiona. Nermin Haskić je ostvario dobar transfer u Japan, dok Đorđe Crnomarković igra na visokom nivou u Poljskoj. To će se desiti i sada, pošto i ja i Ivica Tončev imamo iskustvo sa tim stvarima.’’


On je potom govorio o planovima kada je reč o angažovanju pojačanja, kao i planu priprema:

’’Prvi igrač koji će nas pojačati je Vukadin Vukadinović, koji nastupa na krilnim pozicijama.  On je bio moja lična želja. Pozvao sam ga i brzo smo se dogovorili. U pitanju je fudbaler koji više od deset godina igra u Češkoj, a između ostalih je nastupao za Slaviju i Spartu iz Praga, kao i za Teplice. On je inače rođeni brat Miljana Vukadinovića, kojeg sam trenirao u Vojvodini i mogu da kažem da su sličan tip igrača i sličnog su i kvaliteta. Kada je reč o ostalim novajlijama, ja sam sastavio spisak želja i dostavio ga rukovodstvu kluba. To su uglavnom slobodni fudbaleri i ja ih još jednom pozivam da dođu u Radnički, jer je ovo jedan od najstabilnijih klubova u zemlji. Što se tiče priprema, do 26. juna smo u Nišu, a potom odlazimo u slovenačke Terme Čatež, gde ćemo boraviti 15 dana i odigrati pet kontrolnih utakmica. Iskreno se nadam da ćemo do tada imati na okupu tim kakav želimo. Moji trenizni su zahtevni i zato je veoma bitno da se što pre kompletiramo.’’

FOTO: FK Radnički Niš