Fudbaleri novosadskog Proletera od četvrtka se pripremaju za sezonu 2021/22 u  Super ligi Srbije, a sudeći prema aktivnostima uprave na startu prelaznog roka ekipu čeka mnogo kadrovskih promena.

Pripreme novosadskog Proletera počele se u četvrtak, okupljanjem i prvim treningom, a prvi čovek kluba Amir Bislimi ističe da je uprava kluba obezbedila sve uslove za dobre pripreme, kao i da predstoji prilično aktivan prelazni rok:

’’Od 25. juna pripremaćemo se u Turskoj, u mestu Isparta. Bićemo tamo sa dosta svetskih ekipa, to je pokazatelj da želimo da podignemo klub na još veći nivo i obezbedimo savršene uslove za pripreme. Što se tiče prelaznog roka, očekujem siguran odlazak Mirosavljeva, za koga smo dobili zvaničnu ponudu. Aleksa Pejič je takođe na izlaznim vratima kluba, jer je klub dobio dve ponude za njega. Sada je na njegovom agentu Dejanu Milovanoviću i njemu da dogovore lične uslove i u kom klubu će nastaviti karijeru, obe ponude su za nas identične. Bojan Kovačević ima ponude dve ekipe iz Srbije i jedne ekipe sa Kipra. Filip Knežević bukvalno bira ponude trenutno i on sigurno napušta tim. Danilo Bacanović ide na pozajmicu u Novi Pazar. Đorđe Bašanović je produžio ugovor na dve godine, kao i Ognjen Mitrović koji je produžio na još četiri godine. Na sve ostale igrače računamo i do priprema ćemo dovesti bar još tri igrača i zadržati sve ostale prvotimce, jer želimo da budemo u prvih šest ekipa u Srbiji. Očekujem dolazak Nikole Petrića i još jednog mladog i veoma perpektivnog, kao i još dva ozbiljna igrača. Za sada ne bih otkrivao njihova imena, jer se još zvanično nismo dogovorili.’’

FOTO: FK Proleter