Pripreme za novu sezonu juče je započela ekipa kruševačkog Napretka, a na prozivci je bilo prisutno 27 igrača, među kojima su bile i novajlije.

Fudbaleri i stručni štab kruševačkog Napretka okupili su se danas na startu priprema za novu sezonu Super lige Srbije 2021/22. Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milan Đuričić obavio je prozivku kojoj seodazvalo 27 igrača, među kojima su i novajlije Stefan Jovanović koji je došao iz ekipe OFK Bačka i Nemanja Krstić koji je došao iz ekipe Zlatibora. Najveće pojačanje je ipak ostanak iskusnog Saše Marjanovića koji će i naredne sezone nastupati za ovaj klub.

Strateg ’’čarapana’’ Milan Đuričić ističe da će biti dosta promena u igračkom kadru, kao i da je u planu podmlađivanje ekipe, ali da očekuje da će formirati dobar tim:

’’Biće dosta promena u igračkom kadru, pre svega u starosnoj strukturi, ekipa će biti značajno podmlađena. To ne znači da ćemo po kvalitetu biti slabiji, a svakako ćemo biti poletniji i agresivniji. Bilo mi je jako važno da Sale Marjanović produži ugovor, smatram da on treba da bude vođa ekipe i ubuduće. Svakako da se nećemo odreći najboljih igrača, a pored Marjanovića tu mislim i na Marka Tomića. Nije realno da ostane Alen Melunović, ima dosta ponuda iz inostranstva, ali ko zna. U svakom slučaju očekujem da napravimo dobar tim.’’

Bilo je u planu da drugi deo priprema bude obavljen na Tari, u prethodnih nekoliko godina stalnoj bazi, ali ta varijanta je sada pod znakom pitanja:

’’Nećemo igrati mnogo utakmica. U planu je pet, eventualno šesta na kraju, za igrače koji budu imali manju minutažu. Protivnike ćemo pažljivo odabrati, da nam se ne desi, kao u Turskoj, da cele pripreme ne postignemo gol. Više ćemo se inače fokusirati na rad.’’

FOTO: FK Napredak / Nemanja Miletić (Čarapani)