U okviru 28.kola Super lige Srbije danas se na beogradskom Voždovcu sastaju istoimeni superligaš i gosti iz Novog Sada, ekipa Vojvodine. Bodovi su veoma važni za oba tima, domaćinu za plasman u plej-of, a gostima u borbi za vrh tabele.

Ekipa Voždovca je prolećnu polusezonu započela porazom i remijem, da bi potom vezali tri uzastopne pobede. Ipak, u prethodnom kolu su pretrpeli ubedljiv poraz na gostovanju u Humskoj rezultatom 4:0. Trenutno zauzimaju 9.mesto na superligaškoj tabeli sa 37 osvojenih bodova, koliko ima i osmoplasirani Spartak. Novosadski tim je u prva tri prolećna prvenstvena kola imao stopostotan učinak, da bi tu seriju prekinuo poraz od Crvene zvezde. Savladali su potom Novosađani ekipu Metalca, ali je onda usledio još jedan poraz, u prethodnom kolu od ekipe lučanske Mladosti rezultatom 0:1. Ekipa Vojvodine trenutno zauzima 3.mesto na superligaškoj tabeli sa 57 osvojenih bodova, sedam manje od drugoplasiranog Partizana i trinaest manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Današnji rivali su se već sastajali tokom aktuelne sezone, a Novosađani su na stadionu ’’Karađorđe’’ slavili rezultatom 3:1(0:0). Strelci za pobednički tim bili su Filip Malbašić, Aleksandar Paločević i Nikola Trujić, dok je jedini pogodak za ’’zmajeve’’ postigao Jovan Stojanović. Ako posmatramo rezultate prethodnih 12 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2016) novosadski tim je bio nešto uspešniji sa pet ostvarenih pobeda, uz tri poraza i četiri remija. Zanimljivo je da ekipa Vojvodine nikada nije ostvarila nijednu pobedu na gostovanjima ekipi Voždovca u Beogradu, a bilo ih je pet.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa ciljem da izbore veoma važne bodove u borbi za plasman u plej-of fazu takmičenja, a u tome im dosta može pomoći dvonedeljna pauza koja je poslužila za dobru pripremu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i trener u stručnom štabu ’’zmajeva’’ Aleksandar Linta koji je istakao da veruje u igrače i u ostvarenje cilja:

’’Mi smo pauzu iskoristili da igrače što bolje pripremimo i da ih spremimo za važne mečeve koji nam predstoje. Prvi najvažniji je upravo meč sa Vojvodinom. Gosti zaslužuju svaki respekt, ali mi imamo naše ambicije i ciljeve koje je FK Voždovac zacrtao još pre početka sezone, a to je plasman u plej-of. Do plasmana nas vodi pobeda, verujemo u naše igrače i verujemo da posedujemo kvalitet da do toga možemo i doći. Uz energiju i želju za pobedom, mislim da ćemo ispuniti cilj.’’

Prisutnima se potom obratio i kapiten ’’zmajeva’’ Miloš Pavlović koji je istakao da će njegov tim ići na pobedu u svim mečevima do kraja preliminarne faze:

’’Ukoliko želimo da ostvarimo naše ciljeve moramo da pokušamo da osvojio sva tri boda. Ne samo u ovom meču, nego i u narednom. Očekuje nas interesantna utakmica, kvalitetan protivnik sa odličnim trenerom i igračima, ali uz podršku naših navijača idemo na pobedu.’’

U taboru domaćina priželjkuju dobar rezultat, nakon perioda u kome su na svom stadionu pretrpeli dva poraza. Dok poraz od Crvene zvezde nije bio povod za veliku zabrinutost, poraz od ekipe Mladosti je bio krajnje neočekivan. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba novosadskog tima Dragan Ivanović koji je istakao da je pauza iskorišćena za dobru analizu:

’’Tradicija je na strani Voždovca, ali posle kiksa protiv Mladosti iz Lučana moramo što brže da se vratimo. Mislili smo da smo se vratili posle poraza od Crvene zvezde pobedom protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, ali smo posle toga popili gorku pilulu u Novom Sadu, što nam je drugi poraz u ovoj polusezoni. Iako nam je bilo odsutno nekoliko mladih reprezentativaca, minulu pauzu smo iskoristili da izanaliziramo šta smo učinili u prethodnih šest kola, posle pripremnog perioda koji je bio turbulentan, jer nismo znali ko će doći, a ko otići. Zadovoljan sam odnosom prema radu i treningu od strane pojedinih igrača i očekujem da Vojvodina sutra bude kompaktna ekipa, koja zna šta hoće. U ovom prelaznom roku Voždovac se pojačao dovođenjem dvojice iskusnih internacionalaca, Nikolića i Marinkovića, te tako postao jači i stabilniji tim, što se vidi i kroz rezultate u prolećnom delu prvenstva. Njima će pobeda biti pod moranjem kako bi ušli u plej-of.’’

Trener Ivanović se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da će najverovatnije moći da računa na sve igrače, osim na suspendovanog Maslaća:

’’Malbašić ima povredu šake za koju u prvi mah nismo pretpostavljali da je toliko ozbiljna. On prošle nedelje nije bio u trenažnom procesu, ali ove sedmice je u punom treningu, tako da će staviti zaštitu koju su mu doktori odredili i odigraće utakmicu. Osim njega, drugih povređenih igrača nemamo. S druge strane, Maslać je na prošloj utakmici dobio crveni karton i on nema pravo nastupa.’’

Meč 28.kola Super lige Srbije između Voždovca i Vojvodine igra se danas, u subotu 01.aprila 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkvozdovac.rs