Derbi meč 1. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaća Crvena zvezda dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Dueli ovih rivala uvek su bili izuzetno zanimljivi i kvalitetni, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Šef stručnog štaba aktuelnog šampiona, Dejan Stanković, ističe da je ekipa Vojvodine najteži rival za prvi meč u sezoni, ali da su ciljevi jasni:

’’Srećni smo svi što počinje prvenstvo. Napravili smo odličnu stvar prošle sezone, igrali dobar fudbal u Srbiji i Evropi. Kada se tako nešto uradi stavlja se tačka, sada krećemo od nule. Ono od prošle godine može samo da nam bude dobar primer. Što se tiče utakmica, žao mi je što nismo odigrali još neke jače utakmice. Imali smo dva otkaza, ali da ne otkrivam imena klubova. Jedva čekam navijače sutra na stadionu, u Gracu smo se prvih 15 minuta zbunili. Vratio se pravi fudbal, očekujem da dođe maksimalan broj navijača i da pozdrave momke, jer smo to zaslužili. Odmah derbi kola. Vojvodina je mnogo promenila, počev od trenera do igrača. Podmladili su se. Znam Đoleta vrlo dobro, napravio je ozbiljan posao sa Radnikom. Fajter je, napreduje i preneće energiju na momke. Nama su ciljevi jasni, ne gledamo korak unapred. Svaka sledeća utakmica je najvažnija. Teren je jedino merilo da vidimo da li smo brži i organizovaniji. Na tome smo najviše radili, kao i na adaptiranju momaka koji su došli. Radili smo na tome da Zvezda bude bolja. Lepo je što na početku igramo jak meč, da vidimo gde smo. Mada mi znamo gde. Čekaju nas odmah kvalifikacije.’’

Šef stručnog štaba novosadskih crveno-belih, Slavoljub Đorđević, ističe da će njegov tim ove sezone pokušati da stigne do oba trofeja i da je optimista:

’’Vojvodina je veliki klub, uvek najvećih ciljeva. Borićemo se da osvojimo i prvenstvo i Kup Srbije, ali ne znam da li ćemo uspeti u tome. Znam da ćemo raditi. Po karakteru sam optimista i to hoću da prenesem i na igrače. Crvena zvezda ima možda i najjači tim u poslednjih deset godina, imaće i publiku na svojoj strani i biće baš teško, čak je i tradicija uz crveno-bele. Ne bih da pričam o drugom kolu, ali mogu samo da kažem da ćemo u svakom meču ići na pobedu. Optimizam gradimo na osnovu viđenog u pripremnom periodu. Momci od prvog dana treniraju jako dobro, pozitivni su, vlada dobra atmosfera. Tim je renoviran, potrebno je malo i strpljenja, pošto smo napravili balans između iskusnijih i mlađih igrača. Osim utakmice protiv Maribora u kojoj sam morao da promešam sastav, bili smo maksimalno disciplinovani i zato ne vidim razlog da i u prvom kolu protiv Crvene zvezde ne odigramo najbolje što umemo. Imamo privilegiju da igramo u prvom kolu na „Marakani“ gde će biti dosta publike, koja se vraća na stadion. Očekujem da momci izađu hrabro kao što smo igrali i do sada.’’

Derbi susret 1. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine igra se u petak 16. jula 2021. godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: FK Crvena zvezda