Beogradski Partizan u okviru 1. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Proletera.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević istakao je da njegov tim od starta mora ići na pobedu u svakom susretu, kao i da je prvi meč u sezoni uvek težak:

’’Prva utakmica je uvek teška, igramo u Novom Sadu, da vidimo gde smo, šta smo radili. Spremni smo, imamo nekih sitnih povreda, ostali su svi spremni. Znamo da je Holender kasnije došao, svi smo na treningu. Spremni ulazimo u novo prvenstvo, znamo šta nam je činiti. U našem prvenstvu ne smete da grešite nikad, ne samo na startu. Ovo je jedinstveno prvenstvo na svetu gde morate da pobedite sve da biste bili konkurentni. Stvarno je teško, ne tražim alibi, ali teško je boriti se sa protivnikom koji za četiri godine izgubi tri utakmice. Tu situaciju nema nijedna liga na svetu, da jedna ekipa pobeđuje u kontinuitetu. Mi smo prošle godine osvojili određeni broj bodova, koji je nekad bio dovoljan za titulu. Ako ne za titulu, onda bar da budete konkurentni. Svaku utakmicu sada moramo da pobedimo da bismo bili konkurentni. To je teško. Pokazivali smo da možemo, videćemo kad krene. Voleo bih da igramo više utakmica. Zadovoljan sam što ćemo imati meč pred Evropu. Znači nam i zbog navijača, posle toliko vremena izaći pred njih. Stvarno je velika stvar i biće drugačije. Skoro godinu i po dana nije bilo navijača. Srećni smo, nadam se da će naših navijača biti i u Novom Sadu. Na prvoj evropskoj utakmici na našem stadionu očekujem veliku podršku, posebno u ovim teškim vremenima za Partizan, gde nemamo status kao što ima naš najveći protivnik.’’

Meč 1. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Partizana igra se u subotu 17. jula 2021. godine, sa početkom u 21:00 čas.

FOTO: FK Partizan