Derbi meč 2. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Oba tima su dobro počela novu sezonu, pa treba očekivati kvalitetnu i neizvesnu utakmicu.

Šef stručnog štaba novosadskog tima Slavoljub Đorđević ističe da njegov tim na startu ima izuzetno težak raspored, ali da veruje da uz disciplinovanu i hrabru igru mogu stići do pozitivnog rezultata u duelu sa crno-belima:

’’Očekuje nas još jedan derbi i još jedna teška utakmica u ovom paklenom rasporedu. Igramo protiv ekipe koja je u prvom kolu u Evropi pokazala zavidan nivo forme i siguran sam da dolaze puni samopouzdanja. Još jednom želim da čestitam svojim momcima na pobedi nad Panevežisom, nije bilo lako posle Zvezde ići na toliki put i igrati evropsku utakmicu i pobediti. Bila je opcija da se pomeri utakmica za jedan dan, nismo uspeli u tome, ali idemo dalje, znamo od početka kakav nam je raspored i da moramo da se prilagodimo. Imamo dovoljno vremena, svesni smo od prvog dana da nas čeka žestok tempo. Momci znaju da treba da igraju opet disciplinovano i hrabro i uz božiju volju nadamo se pozitivnom rezultatu. Problem nam je i broj igrača u rotaciji, ali nećemo da kukamo, svesni smo čiji dres nosimo i znamo da svi moramo da pružimo maksimum. Neće biti lako, jer je Partizan u rangu sa Zvezdom. U prvom kolu su odigrali dobro, u četvrtak su takođe pokazali da su ozbiljna ekipa. Mi imamo naš plan, ali na utakmicama se pita i protivnik. Mi znamo šta hoćemo, a videćemo u nedelju posle utakmice ko će biti bolji. Partizan igra direktan fudbal, dobri su u tranziciji, agresivni su, drugačiji su od Zvezde. Ja znam način na koji želim da igramo, ali moram da vidim i kako se momci osećaju i kakav tim mogu da izvedem na teren. Odluku o sastavu ću doneti pre utakmice, nadamo se najboljem.’’

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević istakao je da su oba tima u dobrom momentu, da respektuje rivala, kao i da bi njegovo timu značilo da se ponovi podrška navijača poput one na premijernom meču:

’’Važno nam je da nastavimo pobednički niz. Imamo kadrovski problem sa Miljkovićem koji se povredio i odsustvovaće duži period, što nam stvara probleme s obzirom da imamo i suspendovane igrače. Ostali su svi spremni i spremno dočekujemo derbi protiv Vojvodine, koja je u odličnom momentu. Izuzetno su disciplinovana ekipa, sa trenerom kome je važna taktička disciplina. Imaju takmičarski duh. Imamo respekt prema njima i njihovom načinu igre, s obzirom da su sa Zvezdom igrali 0:0, nisu primili gol. Ulazimo sa respektom, ali i sa samopouzdanjem. Mislim da smo u dobrom momentu, da dobro igramo i želimo tako da nastavimo. U jednoj utakmici se sve okrene, jedan gol vam sve okrene, zato nam je bitno da smo koncentrisani. Bili smo takvi u poslednje dve utakmice i na pripremama. Ne opterećujemo se protivnicima, ni kakvo je stanje na tabeli, samo je bitna pozitivna energija sa tribina koja nam mnogo znači. Voleo bih da se ponovi navijanje i bodrenje naših igrača kao što je bilo protiv Proletera u Novom Sadu.’’

Derbi susret 2. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Partizana igra se u nedelju 25. jula 2021. godine, sa početkom u 21:00 čas.

FOTO: FK Partizan