Niški Radnički u okviru 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom Čukaričkog.

Šef stručnog štaba Nišlija, Aleksandar Stanković, ističe da je važno da svi izvuku pouke iz prethodnih mečeva, kao i da je za dobar rezultat u duelu sa ’’brđanima’’ potrebna maksimalna fokusiranost i pozitivan pristup:

’’Pred nama je ozbiljan protivnik, koji će u ovaj meč ući u specifičnom raspoloženju posle eliminacije iz Evrope. Sigurno je da je taj duel sa Hamarbijem ostavio trag na ekipi Čukaričkog, ali ne treba mi mnogo da se bavimo njima. Osvrnuo bih se i na našu situaciju, pošto vidim da se o nama previše rano priča negativno. Kada pogledam tabelu, vidim da imamo pet bodova i da smo na osmom mestu. Četvrtoplasirani tim ima jedan bod više od nas, tako da ne vidim tu neki veliki i dramatični problem, jer je početak sezone. Znam šta nam sledi, ali to isto sledi i drugim ekipama. Mi iz dosadašnje četiri utakmice treba svi zajedno da izvučemo pouke. Ja sam ih izvukao. Posle meča sa TSC-om sam javno rekao koje su moje greške. Bilo je teško, ali treba svi da se pogledamo u oči, da prihvatimo greške i nastavimo dalje. Čukarički je kvalitetna ekipa, prošle sezone su bili treći na tabeli, ove sezone su nas predstavljali u Evropi. U pitanju je jako organizovan klub, imaju dobro izbalansiran tim na svim pozicijama. Pred nama je izuzetno zahtevno gostovanje, ali mi znamo šta nam je činiti. Predstavljamo klub sa velikom tradicijom i u skladu sa tim treba i da se ponašamo. U Beograd ne idemo sa ’’belom zastavom’’, već idemo da se nadigravamo. Treba da budemo fokusirani tokom svih devedeset minuta, da greške svedemo na minimum i da to što je bilo loše  u prvom poluvremenu utakmice sa TSC-om ne ponovimo. Tu pre svega mislim na energetski deo, treba da izađemo motivisani. Šansu imamo i ako budemo pravi smatram da nema razloga da ne ostvarimo dobar rezultat. Poštujemo ih, ali znamo i naše kvalitete i pokušaćemo da ih demonstriramo da terenu. Još uvek ne znam da li ćemo biti kompletni na ovom gostovanju. Miljan Škrbić je povređen, nije trenirao nekoliko dana, a da li će i koliko moći da nam pomogne odlučiće naši doktori dan pre utakmice. Ostali su spremni. Mogu da kažem da će Pejović biti starter, za razliku od prošlog kola, a da je Ristić nadomak prve postave.’’

Meč 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Radničkog iz Niša igra se u nedelju 15. avgusta 2021. godine, sa početkom u 18:30 časova.

FOTO: FK Radnički Niš