Milanovački Metalac u okviru 6. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić ističe da ekipi nije odgovaralo odlaganje meča sa Partizanom, ali da su pauzu iskoristili za pojačan rad i ispravljanje nedostataka u igri:

’’Bili smo u ritmu i odigrali dobro prve četiri utakmice, ali šta je tu je. Gledamo pozitivne strane svega toga, malo smo pojačali rad, malo se bavili detaljima. Roviti igrači su se oporavili, Odada i Vlalukin, tako da verujem da smo odlaganje utakmice s Partizanom dobro iskoristili za rad i unapređenje igre. Voždovac ima odličnu ekipu, jedan od naših najsređenijih klubova, puno kvaliteta. Tu su mladi Milosavljević, koji se nameće kao lider u igri, zatim odličan napadač Vujnović, a imaju i iskustvo sa Prekovićem i Stanisavljevićem. Od dolaska kolege Rogana izuzetno su takmičarski nastrojen tim, igraju čvrsto, sa opasnim tranzicijama i jasno je da nas čeka veoma ozbiljan meč. Nismo se spremali za jednu pobedu. Pritisak je tu, svakodnevno. Odličan je termin utakmice, svi su uslovi tu za lep fudbal, pa pozivam publiku u Gornjem Milanovcu da dođe i podrže tim. Igramo dobar fudbal, imamo ambicije, a utakmice daju odgovore i istinu. Potrebno je da budemo na najvišem nivou kako bismo mogli da očekujemo pozitivan rezultat. Sad su svi zdravi i spremni, tako da sam veoma srećan. Stuparević je sa nama već neko vreme, ponaša se izvanredno od prvog dana i to je veoma važno. Uklapa se u grupu. Imao je dugu pauzu i sad je na pravom mestu, u klubu i među ljudima gde će dobiti maksimalnu podršku i vetar u leđa. Dajemo mu vreme da se spremi, uhvati zahteve i dođe u situaciju da pokaže svoj talenat i kvalitet, koji nisu sporni.’’

Meč 6. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Metalca i Voždovca igra se u petak 20. avgusta 2021. godine, sa početkom u 21:00 čas.

FOTO: FK Metalac