Meč 29.kola Super lige Srbije koji će svakako privući veliku pažnju jeste susret Vojvodine i niškog Radničkog u Novom Sadu. Biće to duel dva velikana i starih rivala, a oba kluba trenutno imaju iste ambicije, plasman u evropske kvalifikacije.

Novosadski tim je u prva tri prolećna prvenstvena kola imao stopostotan učinak, da bi tu seriju prekinuo poraz od Crvene zvezde. Savladali su potom Novosađani ekipu Metalca, ali su onda usledila dva vezana poraza od ekipe Mladosti i u prethodnom kolu u Beogradu od Voždovca (4:1). Ekipa Vojvodine trenutno zauzima 3.mesto na superligaškoj tabeli sa 57 osvojenih bodova, čak šesnaest manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Nišlije su nakon poraza na startu prolećnog dela šampionata uspele da ostvare četiri pobede i jedan remi. Ipak, u prethodnom kolu pretrpeli su poraz na svom stadionu od ekipe Partizana rezultatom 0:2. Trenutno zauzimaju 6.mesto na superligaškoj tabeli sa 43 osvojena boda, jednim manje od petoplasirane Mladosti i tri manje od četvrtoplasiranog Napretka.

Današnji rivali su se već sastajali tokom aktuelne sezone, a meč u Nišu završen je pobedom ekipe Radničkog rezultatom 1:0(1:0). Strelac pobedonosnog pogotka za Nišlije bio je tom prilikom Marko Mrkić sredinom prvog dela igre. Ako posmatramo rezultate prethodnih 17 međusobnih susreta (u periodu 1998-2016) Novosađani su bili daleko uspešniji sa 12 pobeda, uz dva remija i samo tri poraza. U tom periodu Nišlije su samo jednom osvojile bodove u Novom Sadu, i to u prethodnoj sezoni 2015/16 kada su na stadionu ’’Karađorđe’’ slavili rezultatom 0:2.

U taboru domaćina došlo je do promena u stručnom štabu, a plasman u polufinale Kupa Srbije nakon pobede nad ekipom Borca popravio je raspoloženje pred duel sa Nišlijama. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener u stručnom štabu novosadskog tima Vladimir Buač koji je istakao da očekuje tešku utakmicu protiv rivala koji je u odličnoj formi:

’’Radi se o vrlo dobroj ekipi, izuzetno su dobro organizovani i trenutno su u odličnoj formi. Na prethodnih šest utakmica četiri puta su pobedili, jednom igrali nerešeno i samo jednom izgubili. Predvodi ih sjajan stručnjak Milan Rastavac koji već dve i po godine radi sa njima, što je dug period za naše superligaške uslove, tako da sam siguran da je do tančina sproveo svoje ideje baš onako kako je hteo. Posle dva prvenstvena poraza pobedom u Kupu smo vratili preko potrebno samopouzdanje. Uzimajući u obzir trenažni proces tokom prethodnih nekoliko dana rekao bih da smo spremni za ovaj meč, igrači deluju izuzetno motivisano i jedva čekaju da utakmica počne. Uostalom, o njihovoj motivaciji ni ne treba trošiti reči, s obzirom na to da smo svi svesni važnosti narednog meča, kako bismo u direktnom duelu protiv Radničkog iz Niša što pre izborili plasman u Evropu. Objektivno, mislim da imamo kvalitetniju ekipu od njih, i ukoliko koncentrisano uđemo u utakmicu čvrsto verujem u naš trijumf.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da je ona bolja nego za prethodni duel protiv Borca:

’’Što se tiče kadrovskih problema imamo jedino povredu ključne kosti Jovančića, koji je već duže van stroja. S druge strane, u tim se vraćaju Maslać i Planić, koji su izdržali kaznu zbog dobijenih crvenih kartona. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače da dođu u što većem broju da nas podrže, jer ovo je jako bitna utakmica za klub i za sve nas koji volimo Vojvodinu.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da ostvare još jednu pobedu i tako što pre stignu do pozicije koja obezbeđuje plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je i glavni ovosezonski cilj Nišlija. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Milan Rastavac koji je istakao da će njegov tim pokušati da iskoristi slabe tačke u protivničkoj igri:

’’Očekuje nas značajna utakmica sa svih aspekata. Verujem da ćemo prvi i najvažniji motiv naći u tome da je ovo prilika da igramo protiv odličnog tima, u pravom ambijentu i na sjajnom terenu. Vojvodina je tim koji uvek želi da igra ofanzivno, postižu dosta golova, ali i primaju puno golova. Malbašić, Trujić, Meleg, Paločević su igrači koji imaju sjajne ofanzivne kapacitete, ali mi želimo da ih nateramo da se što češće brane i da se pokažemo kao rival koji je sposoban da parira u svakom segmentu igre.’’

On se potom osrvnuo i na činjenicu da je uprava Vojvodine pre nekoliko dana izvršila promene na klupi novosadskog tima istakavši da to donekle otežava pripremu utakmice, ali ne presudno:

’’Delimično otežava. Jednostavno, Vojvodina je vrlo ’’ispečatirana’’ u smislu toga šta su njeni aduti, tako da ne verujem da su nešto bitno mogli da menjaju u ovako kratkom periodu. Srećna okolnost po mene je da sam odlično poznavao rad dosadašnjeg trenera, ali znam dobro i Acu, s kojim sam dve godine proveo u školi za profi licencu. Prema tome, promena na klupu uvek donosi neki novi impuls, ali ne verujem da ćemo se susresti sa nekim većim nepoznanicama.’’

Trener Rastavac je govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciji istakavši da nijedan od prvotimaca nema problema sa kartonima. On je istakao da prvotimci Popara i Volkov imaju problema sa povredama, pa da zbog te činjenice još uvek postoje dileme oko sastava tima za duel sa Novosađanima.

Napad Nišlija predvodiće i ovoga puta Nemanja Kojić koji je u svom obraćanju predstavnicima medija istakao da ga raduje što će igrati na odličnom terenu protiv veoma dobre ekipe, kao i da smatra da krajnji rezultat ipak zavisi od igre njegovog tima:

’’Očekuje nas jako teška utakmica protiv veoma dobre i organizovane ekipe Vojvodine koja u svom sastavu ima veoma dobre igrače. No, ako mi budemo na nekom ranijem nivou, možemo da očekujemo dobar rezultat. To što je teren odličan povoljna je okolnost i za nas, jer verujem da najviše od nas zavisi kako će se završiti ova utakmica.’’

Ulaznice za ovaj susret prodavaće se po ceni od 300,00 dinara za zapadnu tribinu i 200,00 dinara za istočnu tribinu, na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine). Ulaznice sa severnu tribinu stadiona ’’Karađorđe’’ mogu se besplatno preuzeti u prostorijama navijačke grupe ’’Firma’’ na severnoj tribini stadiona. Jedno lice moći će da kupi ili preuzme najviše tri ulaznice, za ulazak na stadion ulaznice će morati da imaju i deca svih uzrasta, a blagajne će biti otvorene najkasnije sat vremena pre početka meča.

Meč 29.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Radničkog igra se danas, u nedelju 09.aprila 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs