Najbolji igrač 29.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru redakcije je Stefan Dražić, strelac pobedonosnog pogotka za Voždovac na važnom gostovanju u Ivanjici.

Osmo prolećno kolo imalo je veliki rezultatski značaj za većinu superligaša, a shodno tome videli smo i veliki broj ’’tvrdih’’ i neizvesnih mečeva. Rezultati su takvi da još uvek nisu razrešene sve dileme koji će se timovi u nastavku sezone takmičiti u plej-ofu i plej-autu, pa će konačan raspored odlučiti tek poslednje kolo preliminarne faze. Najveći pobednik pretposlednje runde svakako je ekipa Voždovca koja je u derbi susretu sa direktnim rivalom u borbi za plasman među osam najboljih, ekipom Javor Matisa, uspela da slavi rezultatom 0:1(0:1) i iz Ivanjice odnese sva tri boda. Tako su ’’zmajevi’’ kolo pre kraja obezbedili plasman u plej-of i ostali u trci za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Najzaslužniji za to svakako je napadač Stefan Dražić, strelac pobedonosnog pogotka i najbolji akter ovog susreta. On je tokom čitavog susreta ’’na muke’’ stavljao odbranu domaćeg tima, ulazio u šanse i pravovremeno asistirao svojim saigračima, a na majstorski način iskoristio je lepu akciju u kojoj je i on u samom začetku učestvovao. Zbog svega toga nismo imali dilemu u izboru najboljeg igrača ovog kola.

Ekipa Voždovca je odlično ’’otvorila’’ ovu utakmicu i u njenoj ranoj fazi stigla do vođstva. Igrao se 10.minut susreta kada su akciju po desnoj strani započeli Stefan Dražić i Ognjen Krasić, priključio im se potom i Marko Putinčanin koji loptu šalje u kazneni prostor ka Nemanji Nikoliću, a ovaj je glavom vraća ka Stefanu Dražiću koji iskosa sa desne strane, sa ivice peterca, loptu izuzetno precizno šalje iza leđa golmana Vladana Đogatovića. Do kraja susreta domaći tim je pokušavao da stigne do izjednačenja, imali su Ivanjičani i nekoliko izglednih šansi, ali su daleko opasniji bili gosti koji su veoma često pretili iz brzih kontranapada. Mreže su ostale mirne, pa su ’’zmajevi’’ u Beograd odneli sva tri boda.


FOTO: fkvozdovac.rs

Stefan Dražić (24) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a u ekipu Voždovca je stigao tokom prethodnog letnjeg prelaznog roka. Pre dolaska u redove ’’zmajeva’’ branio je boje Radničkog iz Obrenovca i Javor Matisa. Tokom aktuelne superligaške sezone zabeležio je 26 nastupa (23 kao starter) i postigao šest pogodaka za svoj tim.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: