Najbolji igrač 8. kola Linglong Tire Super lige Srbije po izboru naše redakcije je Aleksandar Katai, dvostruki strelac za Crvenu zvezdu u pobedi nad ekipom Proletera u Beogradu.

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze odigrano je još jedno kolo šampionata koje nam je donelo dosta zanimljivih rezultata, ali su beogradski ’’večiti’’ uoči predstojećeg derbija uspeli da zabeleže sigurne pobede. Crveno-beli su ubedljivo savladali ekipu novosadskog Proletera rezultatom 3:0, a najzaslužniji za to je Aleksandar Katai. Još jednu maestralnu partiju krunisao je sa dva izuzetno lepa pogotka pokazavši sve ono zbog čega je ljubimac publike, vrhunsku tehniku i odlične realizatorske sposobnosti. Zbog toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Crvena zvezda

Aleksandar Katai (30) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom seniorske karijere nastupao je za Palić, Vojvodinu, grčke klubove Olympiacos, OFI Crete i Platanias, Crvenu zvezdu, španski Alaves, američke ekipe Chicago Fire i LA Galaxy, odakle se u julu prošle godine i vratio u Beograd. Zabeležio je veći broj nastupa za nacionalne selekcije. Tokom aktuelne superligaške sezone zabeležio je šest nastupa, uz četiri postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: