Milanovački Metalac u okviru 12. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom Crvene zvezde.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Žarko Lazetić ističe da njegovi igrači moraju biti maksimalno fokusirani i hrabri da bi izborili pozitivan rezultat, kao i da ne želi nikakve izgovore:

’’Neigranjem četvorice lidera oni jesu oslabljeni, ali imaju 28 kvalitetnih igrača, što su i pokazali protiv Ludogoreca, izgledali su fenomenalno. Vidimo da se odlično prilagođavaju svemu, uspevaju lako da pronađu različite načine igre, često menjaju formaciju. Nekad je to u rombu, nekad sa krilima, nekad kao protiv Ludogoreca sa pet pozadi. Godinama ne gube na svom terenu u našoj ligi, s te strane znamo šta nas tamo čeka. Sa druge, to što imamo ritam odigravanja utakmica poput njih i Partizana, na tri dana, sigurno je otežavajuća okolnost za nas, jer nemamo toliki roster. Ali, uopšte ne želim o tome da razmišljam, tako je kako je. Mi smo u sjajnom raspoloženju, ne idemo na stadion Zvezde da čistimo kartone, da odmaramo igrače i slično, već želimo da se takmičimo i pokušamo da odigramo najbolju moguću utakmicu i dođemo do povoljnog rezultata za nas. Hoću da vidim napredak u odnosu na prošli susret s njima. Ne želim nikakve izgovore na umor i gust raspored, jer dva puta godišnje igraš sa Zvezdom, moramo da budemo maksimalno fokusirani i hrabri.’’

Meč 12. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Metalca igra se u nedelju 03. oktobra 2021. godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: FK Metalac