Derbi meč 14. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaća Crvena zvezda dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Bez obzira na trenutne pozicije na tabeli, ovo rivalstvo traje decenijama i garantuje nam odličnu utakmicu.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da gust raspored nameće da je doprinos svakog prvotimca važan i da je ponosan na svoje igrače kako su igrali u prethodnom periodu:

’’Imamo mini ciklus u našem prvenstvu Radnički Niš, Radnik i Radnički Kragujevac. Ići ćemo na maksimalan broj bodova, da nam se vrate momci koji su bili van stroja, da probamo njih što se tiče minutaže da ispoštujemo, da stave koji minut u noge, jer do 15. decembra nas očekuje paklen ritam i želim da svi momci budu dobro pripremljeni i na vrhuncu zadatka. Juče je bio oporavak i rad sa igračima koji nisu igrali prethodni meč. Videćemo ko se kako oseća i spremiti utakmicu. Jednostavno smo dobili još jedan dan sa ovim današnjim, a sutra ćemo prepodne da zatvorimo sve detalje i da odlučimo kojih će jedanaest fudbalera igrati. Svi smo u službi Crvene zvezde, na to tako gledam. Naš klub napreduje svakim danom, iz utakmice u utakmicu. Koliko je do nas mi ćemo sve uraditi, preponosan sam kada vidim kako se piše, priča i prenosi o Zvezdi, pogotovo u Italiji, srce mi je puno. Zvezda je veličina, svi smo u službi Crvene zvezde.’’

Šef stručnog štaba gostiju Radoslav Batak ističe da njegov tim nije tri nedelje imao takmičarsku utakmicu, ali da je najvažnije da su se svi igrači oporavili pred važne mečeve koji slede:

’’Najvažnije je da smo kompletni i da su igrači koji su bili bolesni prebrodili probleme koje su imali sa koronavirusom. Nedostajaće samo Ristić, koji je dobio crveni karton u prošloj utakmici. Znamo na kakvog protivnika ćemo se nameriti u nedelju. Zvezda već četiri godine dominira srpskim fudbalom, a svoj kvalitet potvrđuje odličnim partijama u Evropi. Oni su u četvrtak imali delikatan meč u Danskoj, ali moj kolega Dejan Stanković ima na raspolaganju dva jednako snažna tima, tako da uopšte ne treba pričati o nekom njihovom umoru. Mi smo tri nedelje bez utakmice. Spremali smo se za ponedeljak i Radnički iz Kragujevca i malo nas je poremetilo odlaganje tog susreta. Nakon Zvezde imamo četiri vezana meča kod kuće i ući ćemo u period kada moramo da zabeležimo niz pozitivnih rezultata. Protiv Zvezde ćemo izaći da se nadigravamo, da vidimo gde smo u odnosu na ekipu koja igra značajnu ulogu u Evropi, a ako nam se ukaže šansa da napravimo nešto dobro na ovoj utakmici, naravno da ćemo je ugrabiti.’’

Derbi susret 14. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog iz Niša igra se u nedelju 24. oktobra 2021. godine, sa početkom u 18:45 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na novom Premium 1 kanalu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda