Surdulički Radnik u zaostalom meču 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dušan Đorđević ističe da se u kontinuitetu suočava sa kadrovskim poteškoćama, ali da se nada napretku i boljim rezultatima:

’’Svaka utakmica sa Crvenom zvezdom je spektakl, pogotovu za nas u Surdulici, s obzirom da dolazi najtrofejniji klub u zemlji i sigurno izaziva veliku pažnju. Pretpostavljam da će na tribinama biti veliki broj ljudi koji će hteti da gledaju utakmicu, pre svega zbog crveno-belih, manje zbog nas koji smo sada u takvoj situaciji u kakvoj smo. Ipak, nadam se makar nekom malo boljem izdanju nego u prethodnim utakmicama, da možemo da napravimo neki izlazak iz veoma teškog perioda koji je iza nas. Mi imamo kadrovskih problema, a i da smo u najjačem sastavu Crvenoj zvezdi se ne preti. Pokušavamo da svakim danom budemo bar malo bolji nego što smo bili. Nije nam lak momenat, veliki broj igrača je bio sa povredama. Oni se polako kompletiraju, vraćaju, ali je nemoguće da se posle par dana od povratka u ekipu od njih traži da budu na nivou forme u kojoj bi možda mogli da budu. Svaki bod nam znači, svaka nova utakmica je značajna za neko napredovanje u zajedničkom kolektivnom smislu, pa se nadam da će tako biti i danas. Mi smo u negativnoj seriji već duže vreme, razmišljam samo da ekipa bolje izgleda i da su igrači makar malo bolje spremni nego što su bili, a šta će biti na utakmici i kakav rezultat, to je stvarno nezahvalno reći u ovoj situaciji u kojoj smo sada. Od kada sam ja došao u Radnik tim nijednom nije bio u kompletnom sastavu. Mnogi su se igrači vratili i vredno treniraju i spremni su za utakmicu u smislu da su zdravi, ali imaju vrlo mali broj treninga sa ekipom i nedostajaće još vremena da svi budu zdravi. Nadamo se da će uskoro povredama doći kraj, da budemo kompletni i da vidimo koja je stvarno naša snaga.’’

Zaostali meč 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radnika i Crvene zvezde igra se u sredu 27. oktobra 2021. godine, sa početkom u 16:55 časova.

FOTO: FK Radnik