Derbi meč 16. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Mečevi ovih rivala uvek su bili izuzetno zanimljivi i kvalitetni, bez obzira na pozicije na tabeli, pa nema razloga da tako ne bude i ovog vikenda.

Šef stručnog štaba novosadskog tima Slavoljub Đorđević ističe da je zadovoljan ostvarenim u prethodnom periodu, uz konstataciju da veruje u svoje igrače i ispunjenje zacrtanih ciljeva:

’’Mogu da budem zadovoljan učinkom tima, jer se sada nalazimo na mestu koje nas vodi u Evropu. Ne treba, međutim, da se zaboravi na činjenicu da je pred nama ciklus zahtevnih susreta, koji otvaramo u nedelju, kad ćemo biti domaćini Crvenoj zvezdi. U prethodnom periodu imali smo problema, ali su momci pokazali da podižu nivo forme, iako još uvek u našoj igri ima dosta oscilacija. Mogli smo da budemo i treći posle prvog dela prvenstva, ali i da se nađemo ispod četvrte pozicije. Sve u svemu, ponoviću još jednom da verujem u naš tim, kao i u to da ćemo na kraju da ispunimo cilj. Zvezda je šampion i, do poraza u Surdulici, bila je u rekordnoj seriji utakmica u kojima nije osetila gorčinu poraza. Beogradski crveno-beli imaju individualno najbolju ekipu, a što se nas tiče  sigurno je da postoji razlika u odnosu na susret prvog kola. Sada igramo kod kuće, moći ćemo da u susret uđemo rasterećeni, ali i jako motivisani i s izraženim samopouzdanjem posle poslednjih rezultata. U svakom slučaju, učinićemo sve kako bismo ostvarili pozitivni rezultat. Ozbiljan problem nam predstavlja činjenica da pravo da igraju u nedelju neće imati napadač i kapiten Nemanja Čović i pouzdani defanzivni vezni Novica Maksimović. Oni nam ’’drže’’ svlačionicu i teren, ali je staro pravilo da koga nema, bez njega se i može i mora. Dobro je to što je u poslednja tri susreta igralo dosta igrača, usled rotacija, pa sam ubeđen da sada imamo i bolju klupu. Pred nama je derbi i nadam se da će naši fudbaleri da se stisnu po ko zna koji put i izađu hrabro pred Zvezdu. Očekujem da će se na tribinama naći dosta ljudi, što će obema ekipama predstavljati motiv više da odigraju što bolje. Naravno da priželjkujem veliku  podršku našem timu, koja bi mogla da mu dodatno pomogne u nameri da pružimo dobru i hrabru igru i ostvarimo cilj.’’

Šef stručnog štaba beogradskog tima Dejan Stanković ističe da očekuje da igrači imaju pravu reakciju nakon evropskog poraza i čitave večeri koja je svima u klubu teško pala:

’’Utakmica sutra nama dosta znači da bismo držali priključak sa prvim na tabeli, utakmica koju spremamo iz teške večeri. Momci su uvek jako reagovali posle nekih težih situacija koje su se dešavale. Očekujem da će i sutra odreagovati na ovaj poraz i da reprezentativnu pauzu iskoristimo kako bismo se odmorili, skupili ponovo i spremili do 15. decembra. Imamo mnogo jak raspored i dosta toga što se tiče Evrope će se odlučivati u zadnjem mesecu. Slavoljub Đorđević radi odličan posao, start mu nije izgledao dobro, ali bilo je dosta promena u igračkom kadru. Vidi se da dobro radi, da je fokusiran i da izvlači maksimum iz svojih igrača. Očekujem da će tako biti i sutra. Lepa utakmica, lep derbi. Svi igrači su okej što se zdravstvenog stanja tiče, samo je pitanje ko je koliko umoran, ali izaći ćemo u najjačem sastavu. Čović ne igra, to je momak koji nam je uvek pravio probleme, zna da zadrži loptu, skoči iako nije preterano visok, ima fenomenalan tajming. Sigurno da će Vojvodina gledati da nadomesti taj nedostatak, u to sam siguran, organizovani su na terenu, nemaju problem ni da se organizovano brane, kada napadaju dosta koriste prekide, tranziciju ofanzivnu. Biće zahtevna utakmica. Na Marakani je bila jedna utakmica, mi smo bili dosta agresivni i  dosta smo napadali, jednostavno igrali su koliko smo im dozvolili. Dosta smo šansi na toj utakmici promašili. Voleo bih da se nadigravamo, da i oni i mi izađemo visoko. Ako budemo u problemu sigurno ćemo se braniti organizovano, i biti kao ekipa ispred našeg kaznenog prostora, ako to bude zahtevala situacije, tako da će verovatno i oni to uraditi u zavisnosti od ritma i naše postavke. Ući ćemo u utakmicu kao da nam je poslednja u životu.’’

Derbi susret 16. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u nedelju 07. novembra 2021. godine, sa početkom u 16:45 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na TV Arena sport 1 Premium kanalu.

FOTO: FK Crvena zvezda