Danas se u okviru 31.kola Super lige Srbije na beogradskom Voždovcu sastaju istoimeni superligaš i gosti iz Ivanjice, ekipa Javor Matisa. Biće to duel timova koji su bili najuspešniji u velikoj borbi koja se vodila za poslednja dva mesta u plej-ofu.

Ekipa Voždovca je tokom prolećnog dela sezone igrala dosta dobro i u tom periodu zabeležila pet pobeda, uz tri poraza i jedan remi. U poslednjem kolu poraženi su na svom stadionu od ekipe Čukaričkog rezultatom 1:3. Preliminarnu fazu ’’zmajevi’’ su završili na 7.mestu superligaške tabele, a na svom kontu trenutno imaju 22 boda, koliko ima i šestoplasirani Radnički iz Niša. Ivanjičani su tokom prolećne polusezone igrali sa dosta oscilacija, a na devet odigranih utakmica uspeli su da zabeleže samo tri pobede, uz jedan remi i čak pet poraza. U poslednjem kolu preliminarne faze savladali su na gostovanju ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 0:1. Trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli i na svom kontu imaju 21 bod, jedan manje od današnjeg rivala, ekipe Voždovca.

Današnji rivali su se tokom aktuelne sezone već sastajali u dva navrata, sa ujednačenim uspehom. Prvi meč odigran u Beogradu završen je pobedom Ivanjičana rezultatom 1:2(1:0). Strelac za ’’zmajeve’’ bio je tom prilikom Jovan Stojanović sa ’’bele tačke’’, dok je pobedu ekipi Javora doneo Darko Bjedov sa dva pogotka. U drugom susretu odigranom u Ivanjici ’’zmajevi’’ su uzvratili istom merom i slavili u gostima rezultatom 0:1(0:1). Strelac jedinog pogotka za Beograđane bio je Stefan Dražić u 10.minutu susreta. Ako posmatramo rezultate prethodnih 10 međusobnih susreta (u periodu 2004-2017) ekipa Voždovca je bila mnogo uspešnija sa šest pobeda, uz dva remija i dva poraza.

U taboru domaćina vlada veliki optimizam, a porasle su i ambicije zbog činjenice da je i plasman u evropske kvalifikacije postao dostižan cilj. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica koji je istakao da ipak nije lako istog protivnika savladati dva puta u kratkom periodu i da očekuje težak meč:

’’Nama su ambicije porasle. Nezgodno jeste pobediti jednog protivnika dva puta. Ovo je za nas novi početak i jako nam je važno da startujemo kvalitetnom i dobrom igrom i da iz te igre pobedimo, što se od nas i očekuje, pogotovo pred našom publikom. Treba naglasiti i da je Javor promenio šefa stručnog štaba u odnosu na prošli naš susret i sigurno sam da će biti noviteta u njihovoj igri. Međutim, mi naglašavamo da u našoj igri pokušavamo da sve zavisi od nas i da ćemo u sutrašnjem meču ići na pobedu.’’

Prisutnima se potom obratio i prvotimac ’’zmajeva’’ Stefan Dražić koji je istakao da očekuje da njegov tim pokaže da je dominantniji:

’’Čeka nas novih sedam utakmica i želimo da se uključimo u borbu za Evropu i za četvrto mesto. Dolazi nam Javor koga smo skoro već pobedili, ali teško je pobediti istog protivnika dva puta u kratkom vremenskom intervalu. Očekujemo neizvesnu utakmicu, ali očekujem da ćemo dobro da se pripremimo i da sutra istrčimo na teren i pokažemo da smo mi dominantniji.’’

Gosti se nadaju da će promena na klupi u finišu sezone nastaviti da donosi pozitivne rezultate, a pripreme za gostovanje ekipi Voždovca bile su izuzetno ozbiljne, bez obzira na velike kadrovske probleme. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ivanjičkog superligaša Srđan Vasiljević koji je istakao da  očekuje od svojih izabranika da pruže maksimum i odgovore na adekvatan naćin na napadačku igru domaćina:

’’Naš igrački kadar nije kompletan, i dalje su povređeni Cvetković, Gafurov i Kiković. Nadao sam se da će neko od njih trojice biti spreman za utakmicu sa Voždovcem, ali se to nije desilo. Što se tiče igrača koji su u trenažnom procesu mogu reći da maksimalno odgovorno pristupaju obavezama na treningu i spremno idemo na gostovanje. Naš tim se u jednoj lepoj i radnoj atmosferi spremao za utakmicu protiv Voždovca. Svesni smo da nas očekuje težak meč. Voždovac ima napadački stil igre, verujem da ćemo odgovoriti na adekvatan način i voditi računa o nama i načinu na koji želimo da odigramo taj meč.’’

Prisutnima se potom obratio i kapiten gostujućeg tima Milovan Milović koji nije krio zadovoljstvo zbog plasmana u plej-of fazu i koji je najavio da će njegova ekipa dati maksimum kako bi osvojila što više bodova:

’’Zaslužili smo da igramo plej-of. Voždovac je jedna izuzetno kvalitetna ekipa i  u poslednjih četiri-pet godina oni su tim koji je prikazao najlepši fudbal u Ivanjici. Ja im čestitam i iskreno sam bio oduševljen njihovom igrom u našem prethodnom susretu. Sada nas očekuje jedna potpuno nova utakmica u koju ulazimo rasterećeni sa psihološke strane i daćemo maksimum da im se revanširamo. Uložićemo poslednji atom snage za pobedu, jer kada je mogao Čukarički sa Lalatovićem da pobedi, zašto ne bismo mogli i mi.’’

Meč 31.kola Super lige Srbije između Voždovca i Javor Matisa igra se danas, u utorak 18.aprila 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkjavor.com