U okviru plej-aut faze najzanimljiviji meč je svakako duel u Bačkoj Palanci između ekipe OFK Bača i Novog Pazara. Dva tima vode veliko borbu za opstanak, a gostima je pobeda neophodna da uhvate priključak sa timovima ’’iznad crte’’.

Ekipa OFK Bačka je tokom prolećnog dela šampionata pretrpela čak šest poraza, uz tri ostvarene pobede. U prethodnom kolu pretrpeli su poraz na gostovanju ekipi Napretka rezultatom 2:0. Trenutno zauzimaju 13.mesto na superligaškoj tabeli sa 14 bodova na svom kontu, četiri više od današnjeg rivala Novog Pazara. Ekipa Novog Pazara je u devet prolećnih kola ostvarila samo dve pobede, uz dva remija i pet poraza. U prethodnom kolu poraženi su na svom terenu od ekipe Partizana rezultatom 1:3. Trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na superligaškoj tabeli sa 10 bodova na svom kontu, jednim više od poslednjeplasiranog Borca.

Današnji rivali su tokom ove sezone već odigrali dva međusobna susreta, a nešto uspešniji bili su fudbaleri OFK Bačka. Prvi susret odigran u Novom Pazaru završen je nerešenim rezultatom 1:1(0:0), a strelci su bili Irfan Vusljanin (penal) za domaći tim i Filip Bajić za goste. Drugi susret odigran je nedavno u Bačkoj Palanci, a domaći tim ostvario je trijumf rezultatom 1:0(1:0). Strelac jedinog pogotka na ovom susretu bio je Bizmark Apija u prvom delu igre. To su ujedno bila i jedina dva međusobna susreta ovih timova koji su se u prošlosti takmičili u različitim rangovima takmičenja.

U taboru domaćina sve je podređeno što boljem startu u plej-aut fazi takmičenja, a pobeda bi ekipu iz Pačke Palanke značajno približila opstanku. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i vezni fudbaler ovog tima Boris Varga koji je istakao da očekuje tešku utakmicu:

’’Očekuje nas teška utakmica u kojoj ne bismo smeli rivalu da dozvolimo da iz Bačke Palanke ode neporažen. Svesni smo značaja utakmice, daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu koja će nam širom otvoriti vrata opstanku u ligi. Dakle, ne postavlja se pitanje da li možemo, već jednostavno moramo da pobedimo, uz Borac, direktnog konkurenta. Voleo bih da pobedimo sa dva gola razlike. Otkako sam zimus iz Napretka stigao ovde pobeđivali smo najčešće sa 1:0. Potreban nam je i taj drugi gol da nam vrati veru i u realizatorske mogućnosti.Verujem da će naši strelci najzad proraditi i da će to Novopazarci, iako nisu naivna ekipa, osetiti na svojoj koži.’’

On je potom istakao da očekuje pune tribine, uprkos činjenici da je radni dan, i dodao da ekipi mnogo znači podrška domaće publike:

’’Mnogo nam znači podrška, naš su dvanaesti igrač. Verujem da će i danas doći u velikom broju i pomoći u nastojanjima da stignemo do pobede. Bilo bi lepo da plej-aut započnemo pobedom, jer bi mnogo značila u nastojanjima da i u narednoj sezoni budemo članovi elite.’’

Gosti u ovaj meč ulaze svesni da može biti presudan u borbi za opstanak, jer je na drugoj strani direktan rival u ostvarenju tog cilja. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i trener Novog Pazara Saudin Huseinović koji je istakao da njegov tim možda ima i najteži raspored u plej-aut fazi takmičenja:

’’Imamo teške mečeve kući, stižu nam Rad i Čukarički. Verovatno će obostrana rezultatska tenzija najmanje biti izražena na gostovanju Spartaku, koji je blizu opstanka, pa će meč u Subotici možda biti i najlakši za nas. Pre toga, poželjno je da ne izgubimo od Bačke, a pokušaćemo i da dođemo do sva tri boda. Probaćemo da odigramo ofanzivnije nego protiv Partizana, ne želim da se branimo. Biće i dve do tri promene u startnoj postavi. Sve zavisi isključivo od nas, mi se pitamo. Ako fudbaleri odigraju kako budem tražio od njih mislim da ćemo se vratiti kući sa dobrim rezultatom.’’

On se potom osvrnuo na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da će moći da računa na sve kandidate za najbolji tim osim na nedavno operisanog Lazara Pajovića. Istakao je i da je zadovoljan trenutnom atmosferom među igračima:

’’Zadovoljan sam atmosferom. Igrači su se trgli, bili su malo utučeni. Imali smo još dva zajednička treninga, kažu da tako nisu radili u prethodna četiri meseca.’’

Meč 31.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Novog Pazara igra se danas, u utorak 18.aprila 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkbacka.com