Milanovački Metalac u okviru 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Bačkoj Topoli gde će odmeriti snage sa ekipom TSC-a.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Žarko Lazetić ističe da je pauza iskorišćena da se ekipa bolje pripremi i da se isprave krupni nedostaci u igri, nakon napornog perioda u kome se igralo na svaka tri dana:

’’Drugo poluvreme koje smo mi odigrali protiv Radnika, kada smo konačno uspeli da dođemo do pozitivnog rezultata, da se vratimo iz minusa, daje igračima vetar u leđa, satisfakciju i dobru osnovu za to da se u petak pokažemo u pravom svetlu. Jedva čekamo da izađemo i dokažemo se na stadionu koji važi za najmoderniji i najbolji u Srbiji. Tu hoćemo da se izmerimo sa jednim odličnim protivnikom i odigramo sve to što spremamo cele sezone. Oni su jedan od naših najboljih i najorganizovanijih klubova. Posle promene trenera vidi se razlika u igri, jer prikazuju moderan fudbal, žele da budu visoko i pritiskaju protivnika. Žele više da kontrolišu igru kroz posed, opasni su u svim fazama, što im omogućava i jako dobar, kvalitetan igrački kadar. Mi smo imali s njima uzbudljive, atraktivne utakmice prošle i ove godine, ali nam sve prethodno ipak govori da nas tamo čeka vrlo težak zadatak. Dobro nam je došla pauza, pošto smo prethodno igrali na tri dana, što nam generalno nije odgovaralo, jer nemamo realno igrački kapacitet za takav ritam. Sada smo imali vremena da se presaberemo, uradimo temeljnije neke korekcije, da pojačamo rad na fizičkoj, taktičkoj, tehničkoj pripremljenosti i momci su odlično prošli sve što je trebalo. Nikada to, doduše, nije ni bio problem, ali jednostavno odgovara nam kad imamo vremena za više treninga između mečeva. Naše mlade reprezentativce očekujemo tek u četvrtak, pa možda baš nećemo imati kada sa njima da se uigravamo. Ali, šta je tu je, takav je raspored. Mislim da smo se dobro pripremili za TSC.’’

Meč 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije između TSC-a i Metalca igra se u petak 19. novembra 2021. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Metalac