Zanimljivo će biti u Čačku gde se u okviru 32.kola Super lige Srbije sastaju domaći Borac i gosti iz Beograda, ekipa Čukaričkog. Dva tima se ove sezone bore za opstanak u elitnom rangu, a mala bodovna razlika između ekipa u plej-aut grupi daje veliki značaj svakom susretu u preostalih šest kola.

Ekipa Čukaričkog je tokom prolećnoj dela šampionata igrala jako dobro i nakon deset mečeva na svom kontu ima šest pobeda, uz dva remija i dva poraza. Ipak, neuspeh u borbi za plasman u plej-of očiteo je uticao na ekipu pa su ’’brđani’’ u prethodnom kolu poraženi na svom terenu od ekipe Radnika rezultatom 1:2. Trenutno zauzimaju 10.mesto na superligaškoj tabeli sa 20 bodova, dva manje od devetoplasiranog Spartaka i osam više od narednog rivala Borca.Čačani su nakon prvog prolećnog kola i pobede nad ekipom OFK Bačka vezali čak osam uzastopnih poraza i tako ozbiljno doveli u pitanje svoj superligaški status. Ipak, do ’’buđenja’’ je došlo u prethodnom kolu kada je ekipa Borca uspela da stigne do pobede na teškom gostovanju na Banjici. Trenutno ekipa iz Čačka zauzima pretposlednje 15.mesto na superligaškoj tabeli sa 12 bodova na svom kontu, dva više od poslednjeplasiranog Novog Pazara i dva manje od prvog tima ’’iznad crte’’, ekipe Metalca.

Današnji rivali su već odigrali dva međusobna susreta tokom aktuelne sezone, a nešto uspešniji bili su Beograđani. Prvi meč odigran na Banovom brdu završen je nerešenim rezultatom 1:1(1:0). Strelac vodećeg pogotka za ekipu Čukaričkog bio je tom prilikom Marko Docić, a izjednačenje je Čačanima doneoLazar Jovanović u drugom delu igre. Drugi meč odigran je tokom proleća u Čačku, a ’’brđani’’ su slavili nakon preokreta rezultatom 2:3(2:1). Strelci za domaći tim bili su Lazar Jovanović i Tijago Galvao, dok su pobedu ekipi Čukaričkog doneli Nemanja Obradović i Petar Bojić (dva pogotka). Ako posmatramo rezultate prethodna 24 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) ekipa iz Beograda je bila nešto uspešnija sa devet pobeda, uz čak devet remija i šest poraza.


FOTO: fkcukaricki.rs

U taboru domaćina svesni su da su bodovi osvojeni protiv ekipa koje se u ovoj fazi takmičenja izdvajaju kvalitetom najdragoceniji, da mogu praviti razliku, ali i da će najvažnije biti savladati direktne konkurente. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba čačanskih ’’zebri’’ Milorad Kosanović:

’’Utakmice u plej-autu iz našeg ugla treba gledati dvojako. Tri vodeća tima su Čukarički, Spartak i Rad i pobede protiv njih donose veoma bitne bodove, dok eventualni neuspesi nisu baš toliko bolni. Sa druge strane jako je bitno ne izgubiti mečeve protiv direktnih rivala Metalca, Bačke, Novog Pazara i Radnika. Mi smo na Banjici osvojili tri velika boda i bilo bi kapitalno kada bi i u duelu sa Čukaričkim nastavili u tom ritmu. Ne treba trošiti reči, ali ipak treba jasno reći da nam u goste dolazi tim koji je u prolećnoj polusezoni osvojio najviše bodova. Neće biti lako, ali se nadam da jednom velikom disciplinom i koncetracijom možemo doći do pozitivnog ishoda. Pobeda protiv Rada nije nam donela samo tri velika boda, već i strahovito jak psihološki trenutak, jer su igrači shvatili da mogu mnogo bolje nego što je to bilo. Svesni smo važnosti svakog boda, svakog gola, tako da ćemo dati sve od sebe da nastavimo započeto.’’

Iskusni stručnjak je potom govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciji istakavši da je povoljna, a da će izostati samo ’’požuteli’’ Nikola Ignjatijević.

Šef stručnog štaba ’’zebri’’ je istakao da ekipa po kvalitetu zaslužuje opstanak u eliti i pozvao čačansku publiku da prepozna trenutak i podrži klub u finišu šampionata:

’’Mislim da ovaj tim Borca ima znanja i kvaliteta da izbori opstanak. Da tako ne mislim ne bih ni bio ovde. Momci dobro rade i već prihvataju jedan novi sistem. Želim da i čačanska publika prepozna važnost trenutka u kome se klub nalazi i da podršku ovoj deci da stignu do opstanka. Sve osim toga bi bilo porazno za klub koji je ušao u desetu deceniju postojanja i toliko dao srpskom fudbalu.’’


FOTO: fkcukaricki.rs

Gosti u ovaj meč ulaze pomalo uzdrmani zbog neuspeha u borbi za plej-of i poraza od ekipe Radnika u prethodnom kolu. Svi su svesni da neće biti lakih mečeva sa ekipama koje se grčevito bore zaopstanak, a da bodovna prednost nije velika. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener ’’brđana’’ Dragan Šarac koji je istakao da očekuje da ekipa odigra kvalitetno i agresivno:

’’Očekuje nas utakmica protiv Borca koji se bori za opstanak. Pobedili su u prošlom kolu Rad na Banjici i sigurno će ući jako u ovu utakmicu da probaju da dođu do novih bodova. Isto tako i mi idemo u Čačak da probamo da napravimo dobru uvertiru pred Kup utakmicu protiv Zvezde. Ne treba da bude pada u našoj igri, fudbaleri su svi profesionalci i moraju da igraju što kvalitetnije. Šef traži od njih i u Čačku i na svakoj sledećoj utakmici, bez obzira ko je protivnik, da uđu jako i agresivno. Biće težak meč, Borac je iskusna ekipa i čvrsta, ima dobre igrače, Tiaga koji je igrao u Čukaričkom, Lazara Jovanovića brzo krilo, imaju Mihajlovića u špicu, iskusne igrače pozadi Draškovića i Janićevića.. Očekuje nas lošiji teren, ali nadigravaćemo se.’’

Prisutnima se potom obratio i golman ’’brđana’’ Nikola Petrić koji je istakao da je neophodno da ekipa pokaže da nema pada motivacije:

’’Oni se sad bore za opstanak, njima su potrebniji bodovi, ali i mi moramo da idemo da osvojimo što više bodova i nadam se dobrom rezultatu. Moramo da podignemo glave i pokažemo da nema pada motiva u ekipi.’’

Meč 32.kola Super lige Srbije između Borca i Čukeričkog igra se danas, u subotu 22.aprila 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.rs