Milanovački Metalac u okviru 20. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Milija Žižić ističe da će se samo uz maksimalan rad i motivisanost postizati rezultati koje taj klub zaslužuje i da se samo tako može imati šansa protiv kvalitetnijeg protivnika:

’’Pre svega moramo da budemo dosledni sebi i da se preispitamo unutar naše svlačionice u kom pravcu idemo i šta hoćemo. Uz jedan veliki respekt prema Partizanu, naravno. Naši predstavnici u Evropi odigrali su izuzetno kvalitetno i potpuno će zasluženo na proleće nastaviti međunarodno takmičenje, što je velika stvar za Srbiju, a mi ovde moramo da pokažemo karakter, da ne zaboravimo svoju ambiciju, zbog čega smo svi do jednog obukli dres Metalca. Da izađemo muški i da se nametnemo kako bismo tražili šansu u tom meču. To možemo samo ukoliko budemo kompaktni, ukoliko budemo tim i pokažemo da ta ambicija, da Metalac bude stabilan superligaš, zaista jeste zdrava. Nju treba braniti radom, ne željom, već, ponavljam, radom. Ambicija o kojoj sam govorio na ovoj utakmici mora da se probudi, ma ko da je protivnik, jer izgleda da su pojedinci zaboravili kojim je putem svojevremeno Metalac krenuo. Moramo mnogo više da cenimo ono što Milanovac i Metalac nude svakom pojedincu koji ovde dolazi. Poslednjih dvadeset godina ljudi su radili na tome da se dođe do superligaške pozicije, s razlogom to ostvarili, s razlogom ponudili infrastrukturu, ne samo Milanovcu, nego Srbiji da se time ponosi i u Evropi, stvorili jedan zdrav, organizovan klub. E sad, ako sve to imamo, a imamo, hajde da mi sa stručno-igračkog aspekta pokažemo svoje. Metalac kao klub i Milanovac kao grad su nedvosmisleno pokazali da mogu da prate superligaške trendove, pa onda bi valjda trebalo i mi da pokažemo odgovornost prema tome, da se pogledamo u oči i kažemo jesmo li mi kadri da Metalcu obezbedimo tu stabilnost. To breme treba da ponesem ja, ali i treneri pored mene i igrači, nema druge. Neće biti lako, ali je suštinski jednostavno, koliko budemo znali da cenimo Metalac, toliko će nam dobro i biti.’’

Meč 20. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Metalca i Partizana igra se u sredu 15. decembra 2021. godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: FK Metalac