Beogradski Partizan u okviru 20. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Gornjem Milanovcu gde će odmeriti snage sa ekipom Metalca.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Aleksandar Stanojević ističe da u ovaj meč ulaze izuzetno motivisani, jer imaju priliku da uvećaju bodovnu prednost, ali da će teren biti otežavajući faktor:

’’Odlagala se utakmica, nadamo se da će sutra biti odigrana, nikome nije u interesu da odlažemo. Imali su mnogo problema sa snegom, oni su sve radili da očiste, trenutno su pedeset odsto terena očistili, nadamo se da će ga završiti i spremiti za sutra. Imamo još dve utakmice do kraja, ovo je jedna izuzetno važna utakmica za nas. Gostovanje gde smo u poslednje dve utakmice jednu igrali nerešeno, a jednu pobedili u Kupu 1:0, izuzetno neizvesno. Nadamo se da će uslovi biti dobri, da ćemo ostaviti dobar utisak i napraviti rezultat koji nam odgovara. Fokusirani smo svi zajedno, nema nikakvih drugih razmišljanja. Maksimalno smo spremni i koncentrisani samo na Metalac. Svu energiju smo dali na ove dve utakmice koje nam život znače, kao i svaka prethodna. Tako se pripremamo, ne pravimo filmove ove i one vrste, potpuno smo spremni u svakom trenutku, Potreban nam je bod, da ne kažem pobeda da obezbedimo jesenju titulu. Izuzetno je važno i prolazno vreme, svaki dan je važan. Problem je vreme svima nama koji se borimo za svoje ciljeve. Decembar je, kasno je već, zima je vrlo važan faktor. Ne slažem se da je svima isti teren, ciljevi jesu, ali ekipi koja je favorit odgovara da ima bolje vremenske uslove. Naravno da nam je motivacija da možete da povećate prednost u odnosu na najvećeg rivala. Zbog toga smo izuzetno motivisani i spremni, ali nije lako pobediti svaku utakmicu, nije lako ni posle Evrope igrati ni u ovakvim vremenskim uslovima. Ali to nam daje dodatnu motivaciju i energiju da sutra uđemo sa 800 odsto, do sada smo možda ulazili sa 600, a sad ćemo ući sa 800. Prirodno je to i normalno. Dobro znaju igrači i kada bilo plus osam, uvek se isto ponašamo i razmišljamo, nemamo taj pritisak, nama su svaka utakmica i svaki trening ravna linija po tom pitanju. Nemam problem, znam šta nas sve čeka. Imamo sutra tešku utakmicu, kao što nisam euforičan sada neću biti ni posle utakmice, kako god se završila.’’

Meč 20. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Metalca i Partizana igra se u sredu 15. decembra 2021. godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: FK Partizan