Fudbaleri i stručni štab milanovačkog Metalca okupili su se juče na startu priprema za prolećni nastavak superligaške sezone.

Prvim okupljanjem na stadionu pored Despotovice, nakon skoro mesec dana odmora, milanovački Metalac je u subotu 08. januara započeo pripreme za februarski nastavak prvenstva. Obavljeni su lekarski pregledi i testiranja tokom vikenda, da bi se u ponedeljak krenulo sa radom u punom obimu.

Šef stručnog štaba Milija Žižić na prozivci je imao dvadeset dvoje fudbalera, uključujući momke koji su bili na pozajmici u komšijskom Takovu i Slogi iz Požege (Danilo Nešić, Dušan Milovanović i Veljko Mijailović). On je istakao da kod igrača vidi pravi voljni momenat i da su spremni za predstojeće izazove:

’’Video sam nasmejane i srećne igrače, sa pravim voljnim momentom, koji jedva čekaju da uđemo u ono što nas očekuje. Očigledno im je bila preko potrebna ova pauza da povrate energiju i veru u sebe, jer su u prvom delu sezone bili pod ogromnim stresom i negativnim psihološkim opterećenjem. Nije sve išlo kako se očekivalo, znate i sami. Sada to deluje drugačije, iako su svi svesni da će tek u nastavku biti ogromnih iskušenja. Neće biti lako, mi smo ipak u jednoj vrlo nezavidnoj poziciji što se tiče plasmana, ali uz određene promene, na kojima uveliko radimo, ceo stručni štab, igrači i ja vidimo izlaz i rešenja kojima ćemo ta iskušenja pobediti.’’

Tim su napustili golman Strahinja Savić, Bogdan Jočić, Luka Stević, Marko Šarić i Aleksandar Vasiljević. Sa druge strane, o dolasku pojačanja koji mogu doneti bolje rezultate od jesenjih govorio je sportski direktor Bojan Leontijević:

’’U ovim danima očekuje nas realizacija već planiranih poteza u tom pravcu i o konkretnim imenima pričaćemo od naredne sedmice. Naravno, zadržali smo okosnicu našeg mladog tima i uz tri ili četiri iskusnija, kvalitetna igrača, za koje smatramo da će nas podići na viši nivo, počećemo borbu za očuvanje superligaškog statusa. U sve to ulazimo punim intenzitetom, na tome će raditi i novi član stručnog štaba, kondicioni trener sa zavidnim internacionalnim iskustvom, Miloš Đurović.’’

Ekipa Metalca će do 20. januara trenirati u Gornjem Milanovcu, kada odlazi u Antaliju na drugu, dvanaestodnevnu fazu priprema. Poslednje dve nedelje pred nastavak prvenstva ekipa će raditi u Srbiji. Zakazane su sve pripremne utakmice za taj period. Najpre će pred put u Tursku odigrati u Beogradu meč protiv Voždovca, a u Antaliji ih čekaju dueli sa poljskim Zaglebljem iz Lubina, zatim Kaspijem iz Kazakstana, Sileksom iz Makedonije i nemačkim Koblencom, dok je generalna proba uoči prvenstva zakazana sa Loznicom.

FOTO: FK Metalac