Nakon nešto manje od mesec dana odmora fudbaleri Radnika su u ponedeljak 10. januara započeli pripreme za prolećni deo šampionata.

Fudbaleri i stručni štab Radnika okupili su se na startu priprema za drugi deo sezone, nakon čega je izvršena prozivka. Igračima se najpre obratio generalni direktor kluba Marko Marković, poželevši im dobrodošlicu i zdravu i uspešniju godinu, ujedno prenevši i pozdrave predsednika kluba Stanislava Tončeva koji zbog poslovnog puta nije mogao da prisustvuje prozivci:

’’Želim vam uspešnu 2022. godinu, sa što manje povreda i više dobrih rezultata. Želim dobrodošlicu novim licima u našim redovima, Vuku Mitoševiću koji je treći put kod nas, kao i novom fudbaleru Nikoli Ignjatoviću. Znamo koliko nam je ova polusezona važna. Mi ćemo se kao i do sada truditi da učinimo sve da obezbedimo odgovarajuće uslove i ispoštujemo sve naše dogovore i da u nekoj bliskoj budućnosti, kada ostvarimo zajednički uspeh, svi ovo shvatite kao jednu borbu za poslovnu egzistenciju. Želimo da treninge shvatite vrlo ozbiljno i maksimalno, da se spremimo što bolje za nastavak prvenstva. Očekujemo od vas borbu za koju ćete od nas sa svih struktura u klubu imati ogromnu podršku i da svi zajedno doprinesemo dobrim rezultatima i dobrom plasmanu. U trenucima aktuelne pandemije tražimo od svih vas da vodite računa, poštujete mere prevencije i evo koristim priliku da kažem da se možemo pohvaliti kvalitetnim medicinskim timom koji vam je u svakom trenutku na raspolaganju.’’

Prisutnim prvotimcima se potom obratio i šef stručnog štaba Dušan Đorđević koji je istakao da je vreme za bolje rezultate:

’’Znate i sami da je naša situacija nakon prvog dela sezone takva da je verovatno nezadovoljstvo u klubu i to ne treba kriti. To jeste istina, ali opet, sa velikim optimizmom moramo da uđemo u sve ono što sledi, danas je novi početak. Taj period od mog dolaska i našeg upoznavanje i tog nekog uigravanja je prošao, pa je došlo vreme da se nadamo najboljem, na kraju krajeva kakvi bi sportisti bili ako se ne nadamo najboljem. Od prvog dana mog dolaska imali smo preko šezdeset povreda. To je nešto što se ne tiče samo vas, već i nas trenera. Tiče se posvećenosti sportu i posvećenosti vežbama prevencije i mi kao ozbiljan klub to ne smemo više dopustiti. Ajmo da sve loše stvari ostavimo iza nas i sa velikim optimizmom se posvetimo onome što nam sledi. Znamo da neće biti lako ni meni ni vama, jer ovo iza nas ne zadovoljava. U prošloj polusezoni smo imali neke blistave momente i te momente nismo ponavljali, nego smo se srozali dole i to ne zadovoljava nikog, nadam se ne i vas. Krećemo od nule, krećemo žestoko. Imate svoje pozicije ovde, morate na njih da se oslonite i borba u timu, što se mene tiče, počinje već danas.’’


Pre odlaska na prvi trening igrače je pozdravio i sekretar stručnog štaba Aleksandar Ivanović, dajući im smernice za tok priprema i način poštovanja mera prevencije i zaštite od virusa Covid-19 i ukazujući na značaj čuvanja zdravlja, kako pojedinaca, tako i kolektiva. Prvi deo priprema ekipa Radnika će realizovati u Surdulici gde će raditi do 20. januara, a dan kasnije krenuće put Antalije gde će provesti petnaest dana.

FOTO: FK Radnik