Prozivkom i predstavljanjem novog šefa struke ekipa kruševačkog Napretka je započela pripreme za prolećni deo šampionata.

Pripreme za prolećni deo aktuelne superligaške sezone započeo je i kruševački Napredak koji će u nastavku sa klupe predvoditi povratnik Ivan Stefanović. Na prvom okupljanju u ovoj godini direktor kluba Vladimir Arsić je igračima poželeo dobro zdravlje i uspeh u prolećnoj polusezoni, a potom predstavio novog-starog šefa stručnog štaba. Doskorašnji ’’glavnokomandujući’’ Milan Đuričić će ubuduće imati ulogu savetnika i pomagati stručnom štabu u realizaciji planova.

Na prozivci su se pojavili svi igrači, ukupno 28, uključujući i povređene Jovana Marinkovića koji ide na operaciju i Marka Pantića koji će nastaviti individualan rad.  Ugovor je sporazumno raskinut sa golmanom Rastkom Šuljagićem, a napadaču Marku Mrkiću je istekao ugovor. Igrači su potom odradili lakši trening i po snegom prekrivenom terenu istrčali prve krugove u 2022. godini.

Šef stručnog štaba Ivan Stefanović se prilikom predstavljanja zahvalio na novoj prilici da predvodi Kruševljane, a potom govorio i o planiranim pojačanjima i predstojećim pripremama:

’’Poziv sam doživeo kao veliku čast i nisam razmišljao ni trenutka. Uz zahvalnost klupskim čelnicima, koji veruju da mogu da nasledim stručnjaka kakav je Milan Đuričić, mogu samo da obećam veliki rad i potpunu predanost poslu. Volim izazove, svestan sam da sam došao u klub koji je u velikoj ekspanziji i zato sam počastvovan što sam izabran. Potrudićemo se pre svega da se dobro pripremimo, a u nastavku prvenstva nastaviti da gajimo pas igru, insistirati na posedu, ali i da uvek damo gol više. Moj prethodnik Milan Đuričić, od koga očekujem veliku pomoć, podršku i dragocene savete, odlično je ’’skockao’’ ekipu, o čemu svedoče rezultati. Uz nekoliko pojačanja, a treba da budemo obazrivi da ne pogrešimo, uveren sam da ćemo na proleće opravdati očekivanja navijača. Tražimo još jednog golmana, a posle povrede Marinkovića neophodan nam je i štoper. Mladi Đeković, koji je jesenas bio na pozajmici u Paraćinu, je dosta napredovao i svakako ćemo ga proveriti tokom priprema. Potrebni su nam i bočni, kako se to danas popularno kaže ’’vingeri’’, možda i jedan klasični napadač, jer Kunić je jesenas imao problema, prvo sa povredom, potom i koronavirusom. Možda i desni bek, ukoliko ostanemo bez jednog. U početku ćemo igrati na teškim terenima, jer prvenstvo se nastavlja sredinom februara, što uvećava rizik od povreda. Kartoni su uvek potencijalna opasnost i neophodno je da pojačamo konkurenciju. U svakodnevnom smo kontaktu sa igračima koje želimo da angažujemo, a cilj je da kompletiramo ekipu do polaska u Antaliju. Pre puta su u planu dve kontrolne utakmice, sa Radničkim 1923 i Timokom. Želimo da proverimo, kako se ne bi ogrešili o nekog, sve koji su jesenas imali manju minutažu, ali i da vidimo koliko mogu igrači koji dolaze na probu. Nadam se da nam vremenski uslovi neće pokvariti planove.’’

U tradicionalnoj bazi u Antaliji, gde će ’’čarapani’’ boraviti od 22. januara do 05. februara, planirano je odigravanje četiri pripremne utakmice, dve sa ekipama iz Kazahstana, Akžijakom (24. januara) i Kizilsharom (26. januara), a potom i sa gruzijskim Dinamom iz Tbilisija (29. januar) i ruskim Baltikom (03. februar).

FOTO: FK Napredak