Fudbaleri niškog Radničkog su u ponedeljak 10. januara započeli pripreme za prolećni deo sezone.

Ekipa Radničkog iz Niša je nakon manje od mesec dana pauze u ponedeljak ponovo bila na okupu. Šef stručnog štaba Radoslav Batak je pozitivan na koronavirus, pa su prozivku igrača na stadionu ’’Čair’’ izvršili sportski direktor Aleksandar Jovanović i pomoćni trener Nikola Trajković. Pre prozivke obavljeni su obavezni lekarski pregledi, a posle nje je održan i prvi trening na snegom okovanom pomoćnom terenu ’’Čaira’’.

Na prozivci je bilo prisutno 25 igrača, i to: Damir Kahriman, Bazil Jamkam, Aleksandar Kovačević, Ognjen Bjeličić, Rioeji Mićibući, Borko Duronjić, Aleksandar Pejović, Filip Kasalica, Jevgen Pavlov, Branislav Tomić, Stefan Ilić, Petar Ćirković, Todor Todoroski, Milorad Kojić, Nikola Aksentijević, Ilija Spasić, Aleksa Dušanić, Stefan Mitrović, Andrija Marković, Dimitrije Stevanović, Jovan Štavljanin, Veljko Čarapić, Simeon Ćirić, Strahinja Paković i Veličko Obradović. Prozivci nisu prisustvovali Milan Savić koji je pozitivan na koronavirus, Lazar Arsić, Petar Ristić i Nikola Vujadinović koji su prehlađeni, kao i Miljan Škrbić koji je povređen.

Sportski direktor Aleksandar Jovanović govorio je o pripremama i prelaznom roku, a predstavio je i dvojicu novajlija:

’’Pred nama su veoma važne pripreme i moramo dati sve od sebe da maksimalno spremni dočekamo nastavak sezone. Radićemo deset dana ovde u Nišu, a onda idemo u Antaliju, gde ćemo imati idealne uslove za rad, a odigraćemo i šest utakmica protiv veoma ozbiljnih timova. Kada je reč o prelaznom roku, biće svakako i odlazaka i dolazaka. Za sada su nas napustili štoper Nikola Stevanović i vezista Vanja ilić. Doveli smo dvojicu igrača, a to su Japanac Risouke Nagasava i Rus Artur Sagitov. Japanac je polušpic i bočni napadač, a Rus je špic. Imamo dobra iskustva sa japanskim fudbalerima i verujemo da će Nagasava nastaviti taj niz. Nagasavu karakterišu brzina i prodornost, a podjednako dobro koristi obe noge. Sagitov je prošao školu Urala i veoma je talentovan igrač. Nećemo mnogo menjati sastav, sačuvaćemo gro tima iz jesenjeg dela sezone, a ukoliko neko bude otišao dovešćemo adekvatnu zamenu. Prvom timu smo priključili još nekoliko igrača iz naše omladinske škole, oni će ići u Antaliju i pokušati da se nametnu treneru Bataku. To će nam biti posebno važan zadatak u narednom periodu, da od naših talenata sačinimo bazu za prvi tim. Mladi igrači koji su sada sa nama su Andrija Marković, Dimitrije Stevanović, Jovan Štavljanin, Veljko Čarapić, Simeon Ćirić, Strahinja Paković i Veličko Obradović. Naravno, još od ranije su tu Mitrović, Spasić i Dušanić, koji su važan deo naše ekipe.’’

Ekipa će u Nišu raditi do 20. januara, a dan kasnije će otići u tursku Antaliju, gde će ostati do 06. februara i obaviti glavni deo priprema. Tokom boravka u Antaliji niški tim će odigrati šest kontrolnih utakmica. Prva je zakazana za 23. januar, a rival je poljski tim Pjast Glivice. Potom slede dueli sa slovačkim Ružemberokom 26. januara, bugarskim Spartakom iz Varne 29. januara, ruskim Himkijem 01. februara i ruskim Torpedom iz Moskve 04. februara. Generalna proba će biti 05. februara protiv kazahstanskog Kairata, učesnika grupne faze ovosezonske UEFA Lige konferencija.

FOTO: FK Radnički Niš