Prozivkom igrača, a zatim i prvim treningom, otpočele su pripreme fudbalera Mladosti za predstojeću polusezonu.

Fudbaleri i stručni štab lučanske Mladosti otpočeli su zimske pripreme koje će biti realizovane u tri faze. Uprkos veoma nepovoljnim vremenskim uslovima, prva faza priprema, u periodu do 18. januara biće odrađena u Lučanima. Dan kasnije planiran je odlazak u Tursku  gde će plavo-beli boraviti do 04. februara, a u tom periodu biće odigrano i pet prijateljskih utakmica. Potom sledi povratak u Lučane, gde će se trenirati do početka prvenstva.

Prvu fazu priprema odradiće 36 igrača, i to: Kostić Ivan, Samčović Željko, Rosić David, Milošević Bogdan, Milošević Ivan, Hrkać Ante, Mićević Nemanja, Tumbasević Janko, Žunić Filip, Gordić Đorđe, Radivojević Vladimir, Selenić Lazar, Kijevčanin Veljko, Cvetković Miloš, Marković Vukašin, Maksimović Stefan, Jovanović Saša, Leković Nikola, Babić Đorđe, Perović Nenad, Jojić Nikola, Obradović Nemanja, Milanović Ognjen, Bojović Milan, Katanić Aleksandar i Kos Nemanja.

Pored već promovisanih prvotimaca Gordića i Jojića, pripremama je priključeno još četiri omladinca i jedan kadet, a to su: Matijašević Bogdan, Đerković Vasilije, Veličković Marko, Radovanović Igor i Sremčević Uroš. Pripreme takođe započinju, najnovije pojačanje Milosavljević Radomir, povratnik sa pozajmice Lambulić Zarija, kao i mladi Vesnić Mihailo, koji se oporavio posle teže povrede. U sredu 12. februara timu će se priključiti Danoski Zoran, koji tog datuma izlazi iz izolacije, dok će spisak imena biti kompletiran 13. februara, kada iz Kameruna stiže Samuel Baha.

Plavo-beli će na pripremama u Turskoj odigrati pet kontrolnih mečeva, a za sada su poznata četiri protivnika:  Jageilonia (22. januar), Sabah (25. januar), naknadno će biti određen protivnik za 28. januar, Beroe (31. januar), Černomorec Odesa (03. februar).

FOTO: FK Mladost