Ekipa Crvene zvezde je danas započela pripreme za nastavak prolećne borbe za trofeje i evropska iskušenja.

Fudbaleri Crvene zvezde su započeli zimske pripreme za nastavak sezone u sjajnom raspoloženju, a trener Dejan Stanković je na prvom treningu mogao da računa na 29 fudbalera. Na spisku su se našli: Zoran Popović, Miloš Gordić, Stefan Marinković, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Radovan Pankov, Andrej Đurić, Milan Rodić, Seku Sanogo, Njegoš Petrović, Nenad Krstičić, Veljko Nikolić, Nikola Stanković, Mirko Ivanić, Petar Stanić, Slavoljub Srnić, Aleksandar Katai, Filipo Falko, Andrija Radulović, Nikola Mituljikić, Jovan Mituljikić, Ohi Omojuanfo, Milan Pavkov, Luis Dioni, Rišairo Živković, Marko Lazetić i Ibrahim Mustafa.


U odnosu na prvobitni plan, nema Milana Borjana, Aksela Bakajoka i Vladimira Lučića koji su pozitivni na korona virus i neće putovati sa ekipom, dok su Gelor Kanga i El Fardu Ben na Afričkom kupu nacija sa reprezentacijama Gabona i Komora. Takođe, u odnosu na jesenji deo sezone nema Miloša Degeneka i Alekse Vukanovića koji su napustili klub, dok je crveno-beli dres zadužio Ohi Omojuanfo.


Dejan Stanković je prvom timu priključio Andreja Đurića, Nikolu Stankovića, Nikolu Mituljikića, Jovana Mituljikića i Andriju Radulovića iz Grafičara, kao i Stefana Marinkovića iz omladinaca, dok se Ibrahim  Mustafa vratio sa pozajmice i sa njim je produžen ugovor do 2025. godine.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić istakao je da je optimista pred nastavak borbe za titulu, ali da ekipu čeka težak posao:

’’Budite svesni da nas čeka težak posao. Nikad nisam bio pun samopouzdanja kao danas, jer nikada nisam bio zadovoljniji kvalitetom tima koji imamo sad. Sve je u našim rukama, ima još da se igra, a ubeđen sam da ćemo biti šampioni. Srećno!’’


Šef stručnog štaba crveno-belih, Dejan Stanković, veruje u ekipu i ističe da igračima do kraja sezone na pameti mora biti samo Zvezda:

’’Ovo su jake poruke. Treba da budemo svesni njih i da nastavimo da budemo grupa,  jer samo tako smo svakoj ekipi jako nezgodan protivnik. Kao što je rekao generalni direktor, od danas pa do 26. maja, samo Zvezda. Glava dole i idemo da radimo, svi, počevši od mene. Ta titula nije čudo, to je nešto što nama pripada.’’


Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak u 12:00 časova putuju u Antaliju i tamo će boraviti do 03. februara. U Turskoj će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica, a rivali će biti Maribor (25. januar), Lask (28. januar), Šahtjor Donjeck (31. januar) i Šathjor Soligorsk (03. februar).

Pogledajte video izveštaje Zvezda TV sa ovog događaja:


FOTO: FK Crvena zvezda