Danas je u Kragujevcu predstavljen novi šef stručnog štaba Radničkog 1923, Nenad Lalatović, koji će na tom mestu zameniti Zorana Milinkovića.

U prisustvu velikog broja lokalnih i nacionalnih medija, predstavnika Skupštine kluba i navijača, danas je na stadionu ’’Čika Dača’’ promovisan novi šef stručnog štaba FK Radnički 1923, trener Nenad Lalatović. Mladi stručnjak sa deceniju dugim trenerskim stažom se nakon više od dvadeset godina vraća u klub za koji ga vežu lepe uspomene iz igračkih dana, rešen da svu svoju energiju i znanje uloži kako bi ekipi sa ’’Čika Dače’’ sačuvao mesto u najvišem rangu takmičenja.

Novom šefu stručnog štaba prvi je dobrodošlicu poželeo novoimenovani generalni direktor kluba prof. dr Petar Veselinović, koji je istakao da dolazak Nenada Lalatovića predstavlja značajan iskorak ka uspešnoj budućnosti kluba sa ’’Čika Dače’’:

’’Siguran sam da će gospodin Lalatović svoje znanje, energiju i entuzijazam uspeti da prenese igračima i da će Radnički 1923 narednu godinu, u kojoj obeležava stogodišnjicu postojanja, dočekati u Super ligi Srbije. Mislim da dolazak gospodina Lalatovića na mesto šefa stručnog štaba, kao i sve promene u klubu, predstavljaju neku vrstu inicijalne kapisle koja će doneti željene rezultate u budućnosti, a neka naša želja je da se Radnički u narednim godinama više ne bori za opstanak u ligi, već za izlazak u Evropu. Mislim da to ovaj grad i ovaj klub sa svom svojom tradicijom u potpunosti zaslužuju.’’

Nenad Lalatović se na početku svog obraćanja medijima prisetio svojih igračkih dana u Radničkom, napomenuvši da je upravo to jedan od glavnih motiva njegovog dolaska u klub:

’’Drago mi je što se nakon toliko godina vraćam u klub za koji me vežu jako lepe uspomene iz igračkih dana. Ja sam ovde došao sa sedamnaest godina i ovaj klub je meni mnogo pomogao da se afirmišem kao igrač. Nikada neću zaboraviti veliki derbi sa Sartidom na ’’Čika Dači’’ pred 20.000 ljudi, kada sam asistirao Katiću za pobedonosni pogodak. Iskreno, da nisam ovde živeo i igrao skoro godinu dana, možda nikad ne bih prihvatio ovaj posao. Nije mi bilo lako da prihvatim ovaj posao. Mnogi su me odvraćali od toga, govorili da će mi to biti najteži posao u mojoj karijeri i da je to nemoguća misija. Ipak, kada sam malo razmislio, odlučio sam da ipak prihvatim poziv ljudi iz Radničkog. Mislim da je uprava kluba uradila dobar posao u ovom prelaznom roku i da Radnički ima kvalitet da ostane u ligi. Što se mene lično tiče, ja sam spreman da dam 200 odsto svojih mogućnosti, ali poenta je da ne igra trener, već igrači i da od njih u najvećoj meri zavisi da li ćemo doći do zacrtanog cilja. Radnički je klub sa velikom tradicijom i ne smemo dozvoliti da ukaljamo njegovo ime. Mislim da Radnički uopšte nije igrao toliko loše u jesenjem delu sezone, koliko nije imao sreće. Isto tako, smatram da je izgubio dosta bodova kod kuće, što je sve doprinelo trenutnom plasmanu na tabeli. Ipak, šta je, tu je. Na nama je da u naredna tri i po meseca pokušamo da napravimo iskorak na tabeli i sačuvamo Radnički u superligaškom društvu. To sigurno neće biti lak zadatak, s obzirom na sedam bodova zaostatka u odnosu na ekipu Кolubare, koja se nalazi tik iznad linije ispadanja. Pri tom nam i raspored ne ide baš na ruku, ali nas to neće obeshrabriti u našoj nameri da osvojimo što je moguće veći broj bodova. Ono što je sigurno, to je da nećemo kalkulisati i da ćemo ići na pobedu u svakoj utakmici, bez obzira na ime protivnika.’’

On je istakao da očekuje i veliku podršku kragujevačke publike, koja može da bude presudan faktor na putu ka opstanku u ligi:

’’Jedan od razloga zbog kojih sam između ostalog prihvatio ovaj posao, jeste posebna atmosfera koju pravi kragujevačka publika, a u kojoj sam imao priliku da uživam kao igrač. Nadam se da ćemo uz masovnu podršku sa tribina i ogromnu energiju naših najvernijih navijača, koji žive za ovaj klub i svojim fanatičnim bodrenjem inspirišu igrače da daju svoj maksimum na svakoj utakmici, uspeti da ostvarimo naš konačni cilj i ostanemo u ligi.’’

Trener Lalatović je otkrio i imena svojih saradnika u stručnom štabu. Dragan Šarac, Vidak Bratić i Milan Vještica biće glavni asistenti novom šefu struke Kragujevčana, dok će za rad sa golmanima biti zadužen Milan Jovanić.

Novi članovi stručnog štaba će svoj debi na klupi kragujevačkog superligaša imati u subotu 12.februara, kada će Radnički 1923 na prolećnoj premijeri ugostiti ekipu novosadskog Proletera.

FOTO: FK Radnički 1923