Najbolji igrač 32.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru naše redakcije je Ivan Marković, strelac dva pogotka u važnoj pobedi Novog Pazara nad ekipom Rada.

Odigrano je i drugo kolo plej-of i plej-aut faze takmičenja u okviru Super lige Srbije, a neizvesnost u borbi za šampionsku titulu, evropske kvalifikacije i opstanak u eliti nije ništa manja. Favoriti za osvajanje titule su slavili u svojim susretima, kao što se i očekivalo ne previše lako, dok su u borbi za mesta koja vode u kvalifikacije za Ligu Evrope dragocene bodove osvojili niški Radnički i lučanksa Mladost. Najzanimljivije je bilo u borbi za opstanak gde je veoma važan trijumf ostvarila ekipa Novog Pazara koja je na svom stadionu ubedljivo slavila u susretu sa ekipom OFK Bačka rezultatom 3:0(1:0). Najbolji akter tog susreta u kome je domaći tim uspeo da nadigra ’’građevinare’’ bio je napadač novopazarskog tima Ivan Marković koji je pružio sjajnu partiju, na muke stavljao odbranu gostiju i uspeo da postigne dva izuzetno značajna pogotka. Ekipa Novog Pazara je tako pobegla sa začelja tabele i približila se ekipama koje se nalaze ’’iznad crte’’. Zbog svega toga poneo je epitet najboljeg igrača 32.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije.

Tokom prvog dela igre vodila se velika borba na obe strane, timovi su se smenjivali u šansama, ali su mreže mirovale sve do samog finiša i 43.minuta kada je domaći tim uspeo da stigne do prednosti, ne samo rezultatske već i brojčane. Nakon jedne akcije po levoj strani Stefan Vico je u kaznenom prostoru oborio Irfana Vusljanina, a pored dosuđenog jedanaesterca igrač odbrane gostiju je zaradio i crveni karton. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ivan Marković koji je preciznim udarcem savladao golmana Nikolu Mirkovića koji je ’’pročitao stranu’’, ali nije bio dovoljno ’’dugačak’’. Prelomni trenutak meča ipak se desio početkom drugog dela igre, u 50.minutu susreta, kada je domaći tim stigao do teško dostižne prednosti. Strelac pogotka ponovo je bio Ivan Marković koji je sjajno reagovao nakon jednog slobodnog udarca, prihvatio na levoj strani odbijenu loptu i majstorski iz veoma teške situacije uspeo da matira golmana gostiju. Igrači Rada se i pored velikog zaostatka nisu predavali, pa su u nastavku stvorili nekoliko izglednih prilika koje ipak nisu uspeli da realizuju. Usledila su potom nova dva šoka za gostujući tim, prvo crveni karton Milana Ćuluma u 80.minutu, a onda i novi pogodak domaćeg tima u 85.minutu susreta. Strelac trećeg pogotka za ekipu Novog Pazara bio je Aleksandar Ignjatović koji je nakon jednog kornera sa leve strane odlično odreagovao i snažnim udarcem glavom poslao loptu u mrežu ’’građevinara’’ za konačnih 3:0.

Ivan Marković (25) igra na poziciji napadača, a u Novi Pazar je stigao kao slobodan igrač tokom minulog zimskog prelaznog roka. Tokom karijere je nastupao i za Železničar iz Lajkovca, Banat iz Zrenjanina, Rad i Rudar iz Pljevalja. Za ekipu Novog Pazara je tokom aktuelne sezone odigrao svih 11 mečeva u prolećnom delu, a postigao je i pet pogodaka, četiri iz igre i jedan sa ’’bele tačke’’.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: