Derbi meč 22. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u Beogradu gde Crvena zvezda dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Biće to duel drugoplasiranog i trećeplasiranog tima šampionata, pa treba očekivati kvalitetnu utakmicu.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da ekipa nema pravo na ’’kiks’’ i da mora da se fokusirana na svoju igru i svoje rezultate, kako bi zabeležila maksimalan prolećnu učinak i odbranila titulu:

’’Biće teško ostvariti svih 16 pobeda, ali nije nemoguće. Tako ćemo se spremati, kao što sam rekao na našem okupljanju i svaki dan smo o tome pričali i na takav način smo se i pripremali. Odradili smo jedne od najboljih priprema od kada sam u klubu, sa tog aspekta su momci dvesta posto spremni i u glavi i fizički, tako da će svaka utakmica biti spremana posebno i svaka će biti kao da je finale, jer mi nemamo šta da izgubimo. Ne možemo u ovom momentu da računamo na Nikolića na našu veliku žalost, povredu dugo vuče, nismo uspevali da je saniramo, uvek mu se vraćala kod bilo kog kontrasta, lakšeg udarca ili jakog šuta. Uvek mu se vraćao bol i sprečavao ga je da trenira. Opcija se pronašla, on će verovatno otići u Francusku na malu intervenciju. Pored njega je Stanić zadobio distorziju članka, pre dva dana na treningu, dosta je jaka, tako da ćemo sa njim još videti. Ostali su hvala Bogu zdravi, idemo počinje nešto najlepše, prvenstvo koje će u najmanju ruku biti zanimljivo, biće to jedno lepo proleće. Igrači koji su bili sa svojim reprezentacijama će biti spremni, vratili su se, imali su desetak dana pauze, nisu ni prekidali trenažni proces posle završetka prvog dela prvenstva. Odigrali su dobro u svojim reprezentacijama. Već trećeg su počeli da treniraju , imaju desetak dana treninga, vidim ih odlično i oni će sigurno biti u protokolu. Što se tiče rivala, dobar potez uprave Čukaričkog je da zameni klasičnog špica istim tipom igrača koji je iskusan i koji igra našu ligu dosta drugo. Imaju i mladog Rakonjca, koji je lepa perspektiva kluba sa Banovog brda. Ne znam ko će igrati od njih dvojice. Videli smo dobre stvari protiv Dinama iz Kijeva, pogotovo na početku meča. Saša Ilić radi odlično i polako se vidi da se hvataju automatizmi. Igramo kod nas kući, osim pobede ne želim da razmišljam više ni o čemu. Bićemo spremni za svaki minut sutrašnje utakmice. Situaciju na tabeli smo pretvorili u dodatni motiv, ta situacija se prvi put dešava Zvezdi u poslednjih pet godina. Treba nekada da se dogodi, jer time odrastaš i postaješ odgovorniji, jači. Nemamo pravo na “kiks” i o tome pričamo svaki dan. Navijač Crvene zvezde treba da se prepozna dole na terenu, u bilo kom igraču za nekog ko se bori od prvog do poslednjeg minuta. Moramo da budemo pravi, jeste teško pet bodova je mnogo u našoj ligi, ali nije nemoguće. Verujem svakom od igrača da oni mogu, svakom od njih. Na osnovu toga smo izgradili pripreme i ulazak u polusezonu.’’

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Saša Ilić ističe da su dueli sa ’’večitima’’ prilika da igrači pokažu karakter i kvalitet, ali i da je potrebna doza sreće kako bi se stiglo do pozitivnog rezultata:

’’Utakmice protiv Crvene zvezde i Partizana, naših najvećih klubova, pružaju igračima Čukaričkog priliku da pokažu karakter, odnosno da dokažu da su stvoreni za velike utakmice. Igraćemo pred velikim brojem navijača, imaćemo ogroman motiv da se prikažemo u najboljem svetlu, na startu prolećnog dela šampionata. Iako krajnji rezultat to ne govori, Crvena zvezda nas je relativno lako savladala u jesenjem duelu, kontrolisala je tok utakmice, sve do pred kraj, kad smo postigli pogodak. I nisam imao igračima šta da zamerim, osim na nedostatku karaktera. Mnogo je vremena prošlo od tada, odigrali smo dosta mečeva, odradio sam i prve kompletne pripreme sa timom, videćemo koliko smo svi zajedno napredovali. Pred odlazak na pripreme u Tursku, insistirao sam da imamo što jače rivale u prijateljskim mečevima. I upravo su nam te utakmice bile od velike koristi, posebno ona protiv Dinama iz Kijeva. Igrali smo vrlo dobro sa Ukrajincima, vodili sa 2:0, potom malo promešali sastav u finišu i izgubili, ali generalno sam bio zadovoljan. Naravno, za ozbiljne rezultate potrebno je da igramo na tom nivou u kontinuitetu, pa i protiv Crvene zvezde. Naš rival ima izuzetan sastav, popunjen na svim pozicijama, sa daleko većim budžetom, pa i ambicijama od Čukaričkog. Sjajno su vođeni, Dejan Stanković radi odličan posao, vidi se to i po rezultatima postignutim u Evropi. Svaki meč do početka plej-ofa biće od velike važnosti, a lakih rivala i unapred osvojenih bodova nema. Iskusili smo to već na svojoj koži, u dva vezana meča protiv Novog Pazara, u kojima smo osvojili samo dva boda. Svako igra za sebe, večiti za titulu, gužva je u borbi za preostala mesta u Evropi, biće vrlo neizvesno i u trci za opstanak. O doigravanju ne treba ni da trošim reči, ali rano je da se sad priča o tome. Zbog toga i smatram da osam bodova viška nije velika prednost, i da moramo da ostvarujemo dobre rezultate u kontinuitetu. Nama je najbitnije da odigramo što bolje, a mnogo toga zavisi i od rivala. Probaćemo da igramo fudbal, da se nadmećemo, da pružimo maksimum. Nadamo se da i Crvena zvezda neće imati baš svoj dan protiv nas, za uspeh u duelima protiv večitih rivala potrebna je i doza sreće.’’

Derbi susret 22. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se u subotu 12. februara 2022. godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na programu TV Arena sport Premium 1.

FOTO: FK Crvena zvezda