Najbolji igrač 22. kola Linglong Tire Super lige Srbije po izboru naše redakcije je Janko Tumbasević, strelac oba pogotka u pobedi Mladosti nad ekipom TSC-a u Lučanima.

Završeno je premijerno prolećno kolo, specifično po tome što nije bilo nerešenih rezultata i nijedan poraženi tim nije zatresao mrežu rivala. Važnu pobedu ostvarila je ekipa lučanske Mladosti koja je na svom terenu savladala ekipu TSC-a rezultatom 2:0. Najzaslužniji za trijumf domaćina je iskusni Janko Tumbasević, strelac oba pogotka na ovom susretu. Iako je već u poznim igračkim godinama pokazao je da je još uvek pokretačka snaga ovog tima i jedan od najspremnijih igrača na terenu. Zbog toga je upravo on naš izbor za najboljeg aktera ove runde takmičenja.

Janko Tumbasević (37) je rođen u Šapcu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Milicionar, Zetu iz Golubovaca, moldavske ekipe Dacia i Zimbru, Vojvodinu, Spartak i TSC. Zabeležio je nekoliko nastupa za nacionalni tim Crne Gore. Tokom aktuelne sezone odigrao je 18 utakmica i postigao 4 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: