Derbi meč 23. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Bačkoj Topoli gde domaći TSC dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka. Biće to duel dva vojvođanska tima koji ove sezone imaju prilično ujednačen učinak, pa treba očekivati zanimljivu i kvalitetnu utakmicu.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić ističe da je poraz u premijernom prolećnom kolu lekcija za njegove igrače i da očekuje njihovo bolje izdanje ovog vikenda:

’’Svaka utakmica je nova lekcija za sve nas. Takva je bila i ona u Lučanima i zato verujem da ćemo narednu odigrati taktički bolje i ispraviti greške koje smo pravili. Momci su dobro reagovali na moje sugestije na treninzima, svesni su da smo podbacili i da u subotu moramo da budemo dobro fokusirani kako bi nam pobeda bila zagarantovana. Čeka nas ozbiljni protivnik iz komšiluka, a zna se da komšijski derbiji donose tenzije i neizvesnost i verovatno će tako biti i sada. Utakmica će biti interesantna i po tome što Spartak ima novog trenera, koji će imati nove zahteve u igri. Po broju bodova i oni su na sredini, kao i većina drugih ekipa. Svi imamo slične šansu za gornji deo tabele, tako da za bolji plasman moramo da ostanemo usredsređeni na svoj cilj i da pokažemo bolju partiju od one prethodne. Pokušavam da motivišem tim posle Lučana gde smo igrali ispod svih očekivanja. Veru u pobedu mi daje atmosfera sa treninga i činjenica da su momci svesni svoje odgovornosti, da su veoma motivisani i da mogu da prikažu taktički dobru igru sa manje grešaka.’’

Novi šef stručnog štaba gostujućeg tima Nebojša Vukčević ističe da je kod igrača vidljivo da žele da pokažu kako je poraz u duelu sa Surduličanima bio posledica ’’lošeg dana’’:

’’S obzirom na protivnika mi se pripremamo redovno i jedva čekamo da taj susret započne. Momci dobro treniraju i vidi se da žele da pokažu da je poraz protiv Radnika bio samo jedan loš dan.  Pošto smo u fazi eksplozivnih priprema normalno je da neki igrači imaju blage probleme, međutim tu je naša medicinska služba koja će reći ko može da nastupi na utakmici.’’ 

Derbi susret 23. kola Linglong Tire Super lige Srbije između TSC-a i Spartaka igra se u subotu 19. februara 2022. godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: FK TSC