Derbi meč 25. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Biće to duel dve kvalitetne ekipe sa evropskim ambicijama, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Prvotimac ’’brđana’’ Marko Rakonjac ističe da je rival kvalitetna ekipa, sa sjajnim pojedincima, ali da veruje u osvajanje sva tri boda:

’’Očekujem pobede u oba predstojeća meča, ali fokus je sad samo na utakmici sa Napretkom. Dobra su ekipa, nadam se da ćemo na Banovom brdu uzeti sva tri boda, mnogo bi nam značila nova pobeda. Gledao sam Kruševljane protiv Radnika iz Surdulice, dobili su crveni karton, imali dugo igrača manje. Video sam da je slično bilo i protiv TSC-a. Ali, igraće oni skroz drugačije na Banovom brdu. Odlična su ekipa, ali imaju i sjajne pojedince. Pre svega, imaju iskusnog Marjanovića i odličnog špica Melunovića.’’

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Ivan Stefanović ističe da je tradicija na strani Beograđana, ali da očekuje da bude srušena baš u ovom duelu:

’’Zgusnut je raspored, a ekipa se, pošto smo na prethodna dva susreta u drugih 45 minuta bili brojčano slabiji, dosta fizički i psihološki potrošila. Najvažnije nam je bilo da osvežimo igrače, pa smo imali slobodan dan posle TSC-a, kako bi bili spremni za Čukarički. Imamo dosta kadrovskih problema, trojica sigurno ne mogu da igraju, neki su pod znakom pitanja, ali to je istovremeno prilika za one koji dobiju šansu da se dokažu. Poznato je da Čukarički forsira mlade igrače, svi poseduju zavidan kvalitet. Imaju nekoliko iskusnijih pojedinaca, koji vuku ekipu. Igraju dobro, o čemu svedoči i plasman, treći su, gaje evropske ambicije. Sa druge strane, očekujem da budemo na nivou prethodne dve utakmice i da završimo sa 11 igrača na terenu. Napredak baš dugo nije pobedio na Banovom brdu, pa predstojeći megdan bi mogao da posluži da se ta tradicija sruši. U svakom slučaju, idemo u Beograd da se predstavimo u najboljem izdanju i jedva čekamo da utakmica počne.’’

Derbi susret 25. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Napretka igra se u sredu 02. marta 2022. godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Napredak