Najbolji igrač 26. kola Linglong Tire Super lige Srbije po izboru naše redakcije je Aleksandar Katai, asistent i trostruki strelac u pobedi Crvene zvezde nad ekipom Novog Pazara u Beogradu.

Odigrano je još jedno izuzetno zanimljivo kolo u kome je viđeno nekoliko tvrdih i neizvesnih mečeva. Najmanje neizvesno bilo je na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde je domaća Crvena zvezda ubedljivo savladala goste iz Novog Pazara rezultatom 5:0. Najzaslužniji za takav rezultat je iskusni Aleksandar Katai, asistent i trostruki strelac na ovom susretu. Taj statistički podatak sam po sebi govori kakvu je partiju pružio i zbog čega nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da je ovaj igrač po treći put ove sezone zaslužio ovu laskavu titulu, nakon sjajnih partija koje je pružio u 8. i 17. kolu.


FOTO: FK Crvena zvezda

Aleksandar Katai (31) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom seniorske karijere nastupao je za Palić, Vojvodinu, grčke klubove Olympiacos, OFI Crete i Platanias, Crvenu zvezdu, španski Alaves, američke ekipe Chicago Fire i LA Galaxy, odakle se u julu 2020. godine i vratio u Beograd. Zabeležio je veći broj nastupa za nacionalne selekcije. Tokom aktuelne superligaške sezone zabeležio je 21 nastup, uz 17 postignutih pogodaka i 6 asistencija.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: