Derbi meč 29. kola Linglong Tire Super liga Srbije igra se u Nišu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Oba ovosezonska duela ovih rivala bila su izuzetno zanimljiva i kvalitetna, pa treba očekivati još jedan takav susret.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Radoslav Batak ističe da Beograđani imaju ulogu favorita, ali da se nada pozitivnom rezultatu:

’’Pred nama je derbi utakmica u kojoj svi treba da uživamo. Zvezda se bori za titulu i ovde dolazi sa imperativom pobede. Ne treba puno trošiti reči o kvalitetima našeg protivnika. Samo ću reći da su njihove igre na međunarodnoj sceni sve pokazale i da nam u goste dolazi ozbiljan evropski tim. Oni imaju po dvojicu kvalitetnih igrača na svakoj poziciji i nas ne opterećuju ovi naslovi da će biti oslabljeni ako im ne bude branio Borjan. Kad god ga je menjao Popović to je činio na visokom nivou. Što se nas tiče, mi smo se dobro spremali tokom ove pauze. Gotovo svi igrači su zalečili povrede, nemamo suspendovane fudbalere, a jedini problem je povreda kapitena Pejovića koju je zaradio pre dve nedelje u Kragujevcu. Naš medicinski tim čini sve da ga osposobi za igru, ali videćemo kako će se razvijati situacija. Ostali su spremni. Oni su favoriti, ali mi imamo plan i verujemo da na našem stadionu možemo doći do pozitivnog rezultata.’’

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković očekuje težak meč, kako zbog kvaliteta protivnika, tako i zbog lošeg terena na Čairu:

’’Igrali smo dve utakmice protiv Radničkog na Marakani, jedna je završena sa 1:0, druga 0:0. Gledajući statistički mislim da su te dve utakmice bile dominantne sa naše strane i da smo dosta promašivali. Očekujem dosta tešku utakmicu, Radnički se pokazao da su na svom terenu trvd i jak protivnik. Imaju mali broj primljenih golova u poslednje vreme, stabilizovali su se i očekuje nas težak meč. Svesni smo da je za nas svaki meč težak. Kada smo pričali o drugom delu takmičenja znali smo da moramo da pobedimo sve utakmice. Nećemo odustati od te ideje ni u Nišu, koliko god to izgledalo teško. Žao mi je što dosta terena u Srbiji teško za igranje, ali kako je nama tako je i njima. Nema specijalne taktike za takve uslove. Gledaćemo da se što pre adaptiramo, kao što je to bilo u Milanovcu gde je bio težak teren i meč posle Glazgova, sigurno da nam to nije išlo na ruku. Tu smo potrošili dosta vremena da se adaptiramo na protivnika i teren, ovde ćemo gledati da to bude što brže i bolje. Kako je njima, tako je i nama. Nećemo izgovore tražiti u terenu. Svi su na okupu i broju, osim Pićinija. On će se priključiti trenažnom procesu u narednih par dana tako da ćemo i njega imati spremnog uskoro. Borjan se vratio danas zbog reprezentativnih obaveza, tako da ćemo videti kako se oseća, ali njemu to nije strano da se posle reprezentacije vrati na gol. Videćemo da li je previše umoran ili ne. Svi ostali su trenirali i zdravi su, izvešćemo najjači sastav koji imamo.’’

Derbi susret 29. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Crvene zvezde igra se u subotu 02. aprila 2022. godine, sa početkom u 16:15 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Crvena zvezda