Derbi meč 30. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Čukaričkog dočekuje gradskog rivala, ekipu Partizana. Biće to duel dva izuzetno kvalitetna tima koji se nalaze u dobroj formi, pa treba očekivati veliku borbu i zanimljiv meč.

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Saša Ilić ističe da od svojih igrača očekuje da pokažu karakter i da iskoristi stvorene prilike:

’’Imamo veliko poštovanje prema Partizanu, znamo protiv koga igramo. Ali, sigurno je da će opredeljenje Čukaričkog biti da igra fudbal, da se ne brani, baš kao što je to bio slučaj u svakom meču ove sezone. Naš cilj je svakako da publika uživa, sigurni smo da će i ljudi koji budu došli na stadion i oni pored malih ekrana, imati šta da vide. Isto tako, i nama je meč rezultatski bitan, daleko smo još od toga da je Evropa obezbeđena, iako prednost jeste velika. Nije nedostižna, pre svega zbog činjenice da nijedan meč do kraja šampionata neće biti lak. Mi ćemo, na primer, u naredne četiri utakmice tri puta igrati protiv Crvene zvezde i Partizana. A do sada smo u Super ligi, od kad sam na klupi Čukaričkog, gubili samo od tih timova. Biće to najbolji mogući test za naš mladi tim. U međuvremenu smo ostali bez Đorđa Petrovića i Asmira Kajevića, koji su ostvarili lepe transfere. Prvi je bio standardni čuvar mreže, drugi rekorder po broju odigranih susreta za klub, nema potrebe da trošim reči koliko su bili značajni za ekipu. Opet, i za njih postoje zamene, neki drugi momci će dobiti, i siguran sam, iskoristiti šansu. U Čukaričkom se sve radi planski, pa ćemo isto tako pružiti priliku mladim momcima do kraja sezone, kad god nam se ukaže prilika. Što se tiče Partizana, svi znaju koliko mi znači, tu nema šta da se krije. Ali, profesionalci smo, naravno da ću se truditi da sa Čukaričkim ostvarim što bolji rezultat. Crno-beli se bore za titulu, kako sada stvari stoje ta borba biće vođena do kraja šampionata. Imaju sjajnog trenera, koji je veliki motivator, zna da igra na rezultat. Uostalom, to i potvrđuje aktuelna sezona u kojoj je Partizan bio i u nokaut fazi evropskog takmičenja. Tokom sezone, u duelima sa Crvenom zvezdom i Partizanom, insistirao sam pre svega na tome da Čukarički pokaže karakter. To je osnovni preduslov za dobar rezultat protiv ekipa takvog kvaliteta. I uspevali smo na gostovanjima u Humskoj i na stadionu ’’Rajko Mitić’’, igra je bila dobra, doduše rezultat je izostao, tada nismo koristili svoje prilike. Treba da sačekamo svoje šanse i kad ih bude, da imamo dovoljno koncentracije da ih iskoristimo. Pitaće se naravno i Partizan, ali sam siguran da ni njima neće biti lako na Banovom brdu.’’

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da očekuje težak meč protiv kvalitetnog rivala koji ubedljivo drži treće mesto na tabeli:

’’Sutra igramo protiv ekipe koja je ubedljivo treća na tabeli. Može se reći da je derbi ovog kola. Uvek je teško igrati na Banovom brdu, tako da ulazimo maksimalno koncentrisani i motivisani. Oni će sigurno izaći u visokom presingu na nas, agresivno. Imaju agresivne igrače i mogu sigurno da napadnu. Cela prva linija napada i odbrane je agresivna, očekujem visoki presing. Svi su zdravi osim Obradovića, a da li su i spremni, videćemo posle današnjeg treninga.’’

Derbi susret 30. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Partizana igra se u nedelju 10. aprila 2022. godine, sa početkom u 19:05 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan