Milanovački Metalac u okviru 31. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Lazarevcu gde će odmeriti snage sa ekipom Kolubare.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Milija Žižić ističe da je cilj mesto na tabeli koje vodi u baraž, a da se nada  i nekom bezbednijem koje garantuje opstanak u elitnom rangu:

’’U ovom trenutku za nas su prethodna dva trijumfa nad njima samo nebitna statistika, jer sada sve praktično počinje iz početka, posebno za ekipe koje se bore za opstanak. Svaku utakmicu, pa i ovu, posmatramo zasebno i nema razloga da se bavimo brojkama, osim onom jednom, a to je mesto na tabeli. Idemo ekipi koja je već uradila veliku stvar ulaskom u Super ligu, na bod su bili od plej-ofa, sve je to za maksimalan respekt. Promena na njihovoj klupi ne sme to nikog da zavara, takve situacije umeju i da ojačaju klub, da budu motivišuće i učine da protivnik postane nepredvidiv. Ali, ne bih o tome, to su njihove unutrašnje stvari. Mi idemo na teren da pokažemo kakva krv teče našim venama u ovakvom času. Ceo prolećni deo sezone kod nas prolazi u znaku borbe za superligaški status. Odavno smo svesni šta se od nas očekuje i svaku priliku ćemo iskoristiti da se domognemo pozicije za baraž, a zašto da ne i nekog bezbednijeg mesta za opstanak.’’

Meč 31. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Kolubare i Metalca igra se u nedelju 17. aprila 2022. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Metalac