Fudbalski klub Crvena zvezda brzo je pronašao rešenje za upražnjeno mesto šefa stručnog štaba nakon ostavke Miodraga Božovića. Ekipu će do kraja sezone predvoditi Boško Đurovski, nekadašnji trofejni igrač i trener crveno-belih.

Odbor za hitna pitanja fudbalskog kluba Crvena zvezda doneo je odluku o tome ko će u finišu šampionata zameniti dojučerašnjeg šefa stručnog štaba Miodraga Božovića koji je podneo ostavku. Upražnjeno mesto na klupi povereno je legendi ovog kluba, bivšem trofejnom igraču i treneru crveno-belih Bošku Đurovskom. Njegov pomoćnik u stručnom štabu biće Milan Kosanović.

Bošku Đurovskom (55) će ovo biti drugi put da sa klupe predvodi naš najtrofejniji klub. On je 2007.godine na mestu šefa stručnog štaba nasledio Dušana Bajevića, i tog proleća sa Crvenom zvezdom osvojio ’’duplu krunu’’. Kao igrač je devet godina nastupao za crveno-bele (1980-1989), odigrao 509 mečeva, postigao 103 pogotka i osvojio tri šampionske titule. Trenersku karijeru gradio je još i u švajcarskom Servetu, Radničkom iz Obrenovca i japanskoj Nagoji, a bio je i selektor Makedonije.

Novi šef stručnog štaba će ekipu predvoditi već sutra, u revanš utakmici polufinala Kupa Srbije protiv gradskog rivala Čukaričkog, a zadatak će biti da se sačuva prednost iz prve utakmice odigrane na Banovom brdu koja je završena rezultatom 1:4. Do kraja superligaške sezone 2016/17 crveno-belima preostaje da odigraju još tri utakmice, a protivnici će im biti Mladost, Javor Matis i Radnički iz Niša. Ekipa Crvene zvezde trenutno zauzima 2.mesto na tabeli sa 46 bodova na svom kontu, tri manje od prvoplasiranog Partizana.

FOTO: crvenazvezdafk.com