Derbi meč 33. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Crvene zvezde dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Tradicija je na strani domaćeg tima, važnost ovog meča takođe, ali treba očekivati snažan otpor ’’brđana’’ koji uvek igraju otvoreno i sa puno motiva u duelima sa ’’večitima’’.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 27 pobeda, uz 4 remija i 1 poraz, pa sa 85 bodova na svom kontu trenutno zauzima 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu TSC-a, a rezultat je bio 0:4. Gostujući tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 14 pobeda, uz 12 remija i 6 poraza, pa sa 54 boda na svom kontu trenutno zauzima 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Partizana, a rezultat je bio 3:1.

Oba ovosezonska duela sa ’’brđanima’’ crveno-beli su rešili u svoju korist. Prvi meč odigran je na Banovom brdu, a završen je rezultatom 1:2. Ekipa Crvene zvezde je stekla dva gola prednosti golovima Milana Pavkova i Aleksandra Kataija, a konačan rezultat postavio je u samom finišu Đorđe Jovanović. Drugi duel odigran na stadionu ’’Rajko Mitić’’ crveno-beli su rešili u svoju korist rezultatom 3:0, a strelci su bili Milan Pavkov, Ohi Omoijuanfo i Aleksandar Dragović.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da ekipa sa Banovog brda ume da odigra fenomenalno i da iznenadi kvalitetnije timove:

’’Svaka utakmica je priča za sebe i uz takav pristup dočekujemo Čukarički. Kada se jedna utakmica završi odmaramo i spremamo se za narednu, a ciljevi su jasni. Igramo protiv trećeplasiranog na tabeli, dokazali smo da možemo da budemo pravi, iza nas je sjajna utakmica u Bačkoj Topoli i najmanje što možemo da očekujemo je isti pristup, ako ne i bolji. Čukarički nema šta da izgubi sutra i sa takvim predumišljajem dolaze na Marakanu. Umeju da odigraju fenomenalno i da iznenade jače od sebe. Svi znamo koji su nam ciljevi. Protiv koga god da se igra, cilj su tri boda na Marakani i to je jedino što očekujemo. Spremili smo se dobro, ali ne bih o detaljima.’’

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Milan Lešnjak smatra da se na mečevima kao što je predstojeći postaje igrač i da njegovi igrači treba da uživaju i da pruže maksimum:

’’Nadamo se da možemo do pozitivnog rezultata. Znamo ko nam je rival, znamo kvalitete Crvene zvezde. Činjenica je da igraju odlično, posebno u drugom delu sezone, uspeli su i da prestignu Partizan, za kojim su jesenas zaostajali pet bodova. Po mom mišljenju, najbolja su ekipa prvenstva. Ali, sigurno se nećemo braniti. Trudićemo se da iskoristimo svaku eventualnu priliku koja nam se ukaže, samo u tom slučaju možemo do pozitivnog ishoda. Sigurno je da nam izostanak Drezgića i Endiajea remeti pripremu meča. Sa druge strane, ovo je grupa od dvadesetak kvalitetnih igrača, nedostatak dvojice prvotimaca ne sme da se primeti na terenu. Teško da za naše mlade igrače može da postoji veći motiv od gostovanja Crvenoj zvezdi. U takvim mečevima se postaje igrač, treba da im bude uživanje što imaju priliku da igraju u takvom ambijentu. Sigurno je da ih čeka i daleko veći broj gledalaca nego inače, što bi takođe trebalo da čitavom našem timu predstavlja dodatni motiv.’’

Derbi susret 33. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se u sredu 27. aprila 2022. godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Crvena zvezda