Surdulički Radnik u okviru 33. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dušan Đorđević ističe da je zadovoljan rezultatima tokom ovog proleća, ali da posao još uvek nije završen:

’’Mi smo kao zacrtani cilj imali opstanak u ligi, pogotovu zbog situacije u kojoj smo bili. Sada smo negde tu blizu, ali još nije završen posao. Sa te strane nam je utakmica sa Metalcem opet jedna u nizu teških i odlučujućih. Znamo da bi, ako bismo uspeli da pobedimo, posao bio završen. Isto tako, znamo da ekipa Metalca dolazi sa velikim opterećenjem rezultata. Njima igra samo pobeda, a opet radi se o timu koji ima kvalitet, koji ima nekoliko pojedinaca i trenera Žižića koji takođe ima dobar kvalitet. Prosto je nejasno kako su se našli u poziciju da su baš oni poslednji na tabeli. Očekuje nas teška utakmica, tvrda, baš kao što su i sve u ovom plej-autu. Tvrde su, oštre, pa čak malo i ružne za gledanje, ali takve su zato što se ekipe grčevito bore za opstanak, ne smeju da preuzmu nikakav rizik, da probaju da igraju bez rizika i kazne neki kiks protivnika. Mi na svakoj utakmici idemo na pobedu. Možda nekad utisak na kraju utakmice bude takav da se ekipa nečime zadovoljila, ali ne. Od kada sam ja tu na svakoj utakmici idemo na pobedu. Naravno, utakmica sama donese neka dešavanja, pa posle razmišljamo da li smo ovde mogli pobediti ili smo mogli izvući neki bolji rezultat. Ne trebamo zaboraviti podatke da su rezultati takvi da u 11 utakmica od zimus na ovamo mi imamo dva poraza, dakle devet utakmica bez poraza i u osam nismo primili gol. To su podaci koji su fantastični i nadam se da ćemo nastaviti u sličnom stilu. Ovu ekipu krasi ogromna disciplina, ogromna defanzivna disciplina, gde smo nezgodni za svakog protivnika, tvrdi. Pokušaćemo naravno svakoga da ugrozimo. Zasad je bilo tako, negde uspemo, a negde ne.’’

Meč 33. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radnika i Metalca igra se u četvrtak 28. aprila 2022. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Radnik