Najbolji igrač 36. kola Linglong Tire Super lige Srbije po izboru naše redakcije je Rikardo Gomeš, dvostruki strelac u pobedi ekipe Partizana nad ekipom Voždovca na Dušanovcu.

Odigrano je još jedno kolo šampionata nakon koga je razrešena borba za opstanak, ali ne i borba za šampionsku titulu i četvrto mesto koje vodi u Evropu. Važnu pobedu ostvarila je ekipa Partizana koja je osvajanjem sva tri boda u duelu sa ekipom Voždovca prolongirala ostala u trci za prvo mesto. Meč je završen rezultatom 0:3, a najzaslužniji za takav epilog bio je najbolji strelac lige i od večeras najbolji strelac u jednoj sezoni u istoriji Partizana, Rikardo Gomeš. On je dva puta bio precizan sa bele tačke, a zanimljivo je da su tokom ovog susreta dva njegova pogotka poništena nakon ofsajda. Zbog zaista impresivnog rekorda i utiska koji je ostavio na ovom susretu upravo je on naš izbor za najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Partizan

Ricardo Jorge Pires Gomes (30) je rođen na Zelenortskim Ostrvima, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u lokalnoj ekipi Batuque. Tokom karijere je nastupao za portugalske ekipe Vizela, Vitoria Guimaraes i Nacional, zatim Partizan, ekipe Sharjah i Ittihad Kalba iz UAE, kao i turski Erzurumspor. U Beograd se vratio u julu prošle godine, a ove sezone zabeležio je 34 superligaška nastupa, uz čak 28 postignutih pogodaka. Za nacionalni tim odigrao je 14 mečeva i postigao 4 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: