Surdulički Radnik u okviru poslednjeg 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Lazarevca, ekipu Kolubare.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dušan Đorđević ističe da se tokom čitave sezone igralo za važne bodove i da je ovo prvi meč koji nema takmičarski značaj za oba rivala:

’’Ako treba da se osvrnemo na vreme iza nas onda mogu da konstatujem da je period od zimus na ovamo bio izuzetno uspešan. Znali smo tada šta nas čeka i kakav je izazov pred nama. Mi smo do sada odigrali 15 utakmica i u tih 15 utakmica imamo samo dva poraza, a u 10 nismo primili nijedan gol. Obezbedili smo opstanak na vreme, što nam je i bio cilj. Ostaje žal što nismo uradili nešto više, možda bi to bilo i malo preterano, ali jedan kiks i utakmica protiv Voždovca nas je opredelila tako da ne možemo da se nadamo plej-ofu. Sve ostalo je, što se tiče mog utiska, fenomenalno. Imali smo veliki broj utakmica pod tenzijom da moramo, da ne smemo da ’’kiksnemo’’, jer svaki ’’kiks’’ je u ovoj izjednačenoj ligi, pogotovu u donjem delu tabele, mogao doneti neizvesnost, borbu za opstanak. Mi smo uspeli da sve to dobro izguramo i da se na vreme obezbedimo i poslednje kolo odigramo onako ’’za obraz’’. Igrali smo do sada za ono što nema cenu, da budemo čisti i sami pred sobom i pred svima. Sutra nam ostaje utakmica za kraj i konačno prva utakmica bez takmičarskog značaja i bez opterećenja bodova, ali pokušaćemo da, u kom god sastavu izađemo, ostanemo na ona dva poraza i ostanemo prvi u plej-autu.’’

Meč 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radnika i Kolubare igra se u četvrtak 19. maja 2022. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Radnik