Sinoćnim mečevima poslednjeg 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije završena je sezona 2021/22 u kojoj je ekipa Crvene zvezde stigla do pete uzastopne titule.

Peta uzastopna titula proslavljena je sinoć na stadionu Rajko Mitić, odmah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka na meču FK Crvena zvezda – FK Voždovac koji je završen rezultatom 3:1. Zaokružili su crveno-beli svoj bodovni saldo na broj 100, okončavši sezonu za pamćenje. Na domaćoj sceni vođena je velika borba sa večitim rivalom koji je u prolećni deo sezone ušao sa značajnom prednošću, pa smo nakon dužeg vremena imali izuzetno neizvesnu trku do poslednje runde takmičenja. Predstoji i veliko finale Kupa Srbije u kome će se ponovo suočiti sa crno-belima. Evropsko proleće ostaće dugo upamćeno među navijačima crveno-belih, naročito nesrećan poraz u dvomeču sa ekipom Rendžersa, kasnijim finalistom Lige Evrope.



Strateg crveno-belih Dejan Stanković i rukovodstvo kluba mogu biti izuzetno zadovoljni učinjenim, a pehar u Kupu Srbije bio bi samo šlag na torti. Zbog svega toga stadion Rajko Mitić je sinoć bio pun raspoloženih navijača koji su bili uvereni da je iznenađenje nemoguće. I bili su u pravu. Penal koji je simbolično izveo Milan Borjan u finišu utakmice pokrenuo je lavinu emocija među igračima i navijačima.



Legendarni Vladimir Petrović Pižon i generalni sekretar Zajednice klubova Darko Ramovš imali su tu privilegiju da tokom završne ceremonije uruče šampionske pehare najboljem timu Linglong Tire Super lige Srbije, nakon čega je usledilo veliko slavlje koje je okončano na beogradskom Kalemegdanu.


Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije upućuje iskrene čestitke igračima, stručnom štabu, rukovodstvu i navijačima FK Crvena zvezda.

FOTO: Zajednica