Fudbalski klub Vojvodina danas je i zvanično predstavio novog sportskog direktora Marka Jovanovića i novog šefa stručnog štaba Milana Rastavca.

Na današnjoj promociji uprava fudbalskog kluba Vojvodina predstavila je novog prvog čoveka sportskog sektora Marka Jovanovića  i novog šefa stručnog štaba Milana Rastavca koji će predvoditi prvi tim Novosađana u sezoni 2022/22. Rukovodeći ljudi kluba, predsednik Dragoljub Zbiljić i generalni direktor Dušan Bajatović, pozdravili su ih poželeli im sreću u radu.

Marko Jovanović je odigrao preko stotinu utakmica u dresu Vojvodine, u periodu od 2001. do 2006. godine, i ponosan je što se vraća u svoj klub:

’’Ovde sam igrao više od četiri sezone, proveo sam najlepše godine svoje karijere upravo u Vojvodini i odavde sam otišao u inostranstvo, kao što će i ovi momci jednog dana. Otišao sam pre 16 godina i sada se vraćam u ulozi sportskog direktora, a tu funkciju obavljao sam šest godina u Radničkom iz Niša. Stekao sam iskustvo, napravio sam dve godine pauzu i napunio baterije za nove izazove. Sa Radničkim sam ostvario neke odlične rezultate i mnogo transfera, a to očekujem i sada u Vojvodini, jer je to ovde i nedostajalo. Posle razgovora sa Zbiljićem nisam imao nikakvu dilemu. Predočili su nam jasan plan i siguran sam da mi možemo da odgovorimo tim zadacima, da Vojvodina bude u vrhu srpskog fudbala, da ima rezultate, ali i da završi neke velike transfere, kako bi klub mogao da funkcioniše. Raduje me što je danas ovde pored mene i Milan Rastavac, koji je bio i moj prvi trener u Radničkom. Imali smo odličnu saradnju tokom dve i po godine, napravili smo velike uspehe i posle pet godina ponovo smo zajedno. Tu je Goran Šaula, koji je i meni bio pomoćni trener u Vojvodini, imali smo i tada lepu saradnju, nadam se da ćemo i sada. Želim da čestitam i ovim mladim momcima koji su danas sa nama, na izuzetnom rezultatu na Evropskom prvenstvu. Čestitam Branetu Novakoviću koji je bio asistent u tom timu i Radovanu Krivokapiću, koji ih je odlično vodio i direktoru Grujiću koji im je omogućio uslove za dobar rad. Želimo da pojačamo struku, ne samo u prvom timu, već i šire, jer mi ovde zaista imamo mnogo talenata. Cilj je i da se samim tim i rad omladinske škole podigne na viši nivo. Već od osmog juna kada počnemo pripreme, neki od njih će biti priključeni prvom timu. Vrlo dobro znam šta je Vojvodina i šta predstavlja grb Vojvodine i siguran sam da će sa ovom pozitivnim energijom doći i naši uspesi kojima ćemo se svi radovati.’’

Milan Rastavac je dete kluba, prošao je mlađe kategorije Novosađana i nikada nije ni krio da mu je san da bude trener Vojvodine. Ali ne samo to, već da bude i uspešan trener Vojvodine:

’’Moj prvi utisak je – ima nas. Ima nas koji smo voljni da damo svoj doprinos da Vojvodina pravi rezultate. Svi koji me poznaju znaju vrlo dobro i moj stav, da sam ja oduvek znao da ću jednog dana postati trener Vojvodine. Zahvaljujem se svima na tome, najpre gospodinu Zbiljiću. Mislim da je ispred nas lepa prilika, imamo veličinu i tradiciju kluba, imamo znanje i iskustvo koje smo stekli i imamo našu volju i energiju koju smo spremni da potrošimo za Vojvodinu. Nema potrebe da pričamo o ambicijama Vojvodine, jer su one uvek najveće. Možemo da pričamo o našem načinu na koji ćemo doći do njih. Potreba za pobedama je nešto što je neminovno, da vidimo kako ćemo napraviti nas da budemo sposobni da pobeđujemo i to je misija koju treba da ostvarimo zajedno. Svako mora da pruži svoj doprinos, ne postoji ovaj ili onaj sektor, svi smo mi Vojvodina i ja čvrsto verujem u tu priču. Moja ambicija nije bila samo da budem trener Vojvodine, već da budem i uspešan trener Vojvodine. Fazu defanzive vidim kao osnov igre u fudbalu, na to se nadograđuje ofanzivni deo, kojim će se Vojvodina verujem mnogo više baviti, u smislu da će više vremena na terenu provoditi u ofanzivnom segmentu igre. Ali, za to je prvo potrebno da nađemo način koji će odgovarati našem stilu. Ofanzivna igra je nešto što će krasiti Vojvodinu.’’

FOTO: FK Vojvodina