Fudbaleri Vojvodine juče su zvanično započeli pripreme za sezonu 2022/23, a prozivku ekipe obavio je novi šef stručnog štaba Milan Rastavac.

Novi šef stručnog štaba novosadske Vojvodine, Milan Rastavac, okupio je juče ekipu na startu letnjih priprema, a na njegovom spisku našlo se 33 igrača, od kojih nisu svi prisustvovali prvom treningu. Pojedinci imaju reprezentativne obaveze, dok su kadetski reprezentativci na produženom odmoru. U večernjim satima na terenima FC ’’Vujadin Boškov’’, na kojima će biti odrađen prvi deo priprema, održan je prvi trening.


Ekipa će drugi deo priprema obaviti na slovenačkom Pohorju, gde će u periodu od 17. juna do 1. jula odigrati pet provera, a za sada su poznata tri rivala. Prvi meč zakazan je za 19. jun, rival će biti slovenački Koper. Poznato je da će se 27. juna „stara dama“ sastati sa rumunskom Utom iz Arada, a 30. juna sa slovenačkom Murom. Preostalo je još da budu potvrđeni rivali za 22. i 26. jun.

Spisak igrača na početku priprema za sezonu 2022/23: Nikola Simić, Milan Lazarević, Mladen Devetak, Stefan Đorđević, Dušan Stevanović, Igor Jeličić, Boris Kopitović, Vladan Novevski, Aleksandar Busnić, Veljko Simić, Mirko Topić, Nebojša Bastajić, Dejan Zukić, Uroš Kabić, Mihajlo Nešković, Bojan Matić, Milan Vidakov, Mihajlo Ivanović, Nemanja Toroman, Ranko Puškić, Milan Vidaković, Nikola Mirić, Veljko Jelenković, Nemanja Ivanović, Veljko Bogdanović, Marko Luković, Stefan Radić i Vukašin Bogdanović. Reprezentativne obaveze imaju Marko Bjeković, Vladimir Miletić i Ivan Vukčević, dok su produženi odmor dobili Milan Majstorović i Jovan Milošević.


Na spisku igrača nema onih kojima su istekli ugovori sa Vojvodinom, a to su Vladimir Kovačević, Novica Maksimović, Momčilo Mrkaić, Miljan Vukadinović i Goran Vukliš, dok je Emilu Rockovu istekla pozajmica i on se vratio u mađarski Fehervar.

FOTO: FK Vojvodina