Prvi tim fudbalskog kluba Napredak juče je započeo pripreme za novu superligašku sezonu, a prozivku i prvi trening obavio je novi šef stručnog štaba Dušan Đorđević.

Pod rukovodstvom novog šefa stručnog štaba Dušana Đorđevića, koji će danas biti zvanično promovisan, započele su pripreme prvog tima fudbalskog kluba Napredak za sezonu 2022/23. Njega je pozdravio i igračima predstavio direktor Vladimir Arsić.

Prozivci su prisustvovala 32 igrača, od čega 21 pod ugovorom: Vladimir Savić, Branko Nikolić, Dejan Kerkez, Nemanja Mladenović, Nemanja Krstić, Stefan Jovanović, Mlađan Stevanović, Nemanja Kojčić, Ognjen Mršić, Srđan Kočić, Đorđe Jovanović, Uroš Rašković, Nenad Ivanić, Stefan Todorović, Marko Pantić, Nemanja Đeković, Petar Pavlović, Andrija Pecić, Luka Laban, Đorđe Kotlajić i Nikola Marinković. Od 12 igrača kojima su ugovori istekli, na prvom treningu su bili Nemanja Milovanović, Josip Projić i Miloš Džugurdić, a novom šefu struke Dušanu Đorđeviću pokušaće da se nametne osam igrača, koji su došli na probu.

Do kraja nedelje očekuju se i prva pojačanja, a igrački kadar bi trebalo da bude kompletiran do odlaska na pripreme koje će biti obavljene u Sloveniji. Ovog leta ’’čarapani’’ će drugu fazu priprema obaviti u Moravskim Toplicama, gde će trenirati od 19. juna do 1. jula. Zakazane su i prve provere, 21. juna protivnik je šampion Rumunije Kluž, a dan kasnije slovenačka Mura. Prvenstvo počinje već 8. jula.

FOTO: FK Napredak