Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama fudbalskog kluba Partizan predstavljen je novi šef stručnog štaba Ilija Stolica.

Uprava fudbalskog kluba Partizan predstavila je danas novog šefa stručnog štaba. Tu funkciju će u predstojećoj sezoni obavljati Ilija Stolica, trener koji je i u prethodnim sezonama pominjan kao jedan od najozbiljnijih kandidata i nekadašnji pomoćnik u stručnom štabu crno-belih koji je predvodio Zoran Milinković. Njega je prisutnim novinarima predstavio sportski direktor Ivica Iliev, koji je istakao da je ovo verovatno i pravi trenutak da istaknuti stručnjak preuzme kormilo crno-belih.

Trener Stolica je tokom svog obraćanja istakao da je svestan obaveza i odgovornosti koje donosi mesto šefa stručnog štaba i obećao da će dati sve od sebe da Partizan igra lep fudbal, kao i da je uveren da će to vratiti publiku na tribine i doneti željene rezultate:

’’Dolazak u Partizan predstavlja veliku odgovornost. Teško je objasniti sreću koju osećam, vezivanje za ovaj klub i emocija su takve da prevazilaze bilo kakve izazove, nedoumice, pitanja i potpitanja. Vezivan sam više puta za crno-bele, često smo razgovarali i možda iz ove perspektive izgleda drugačije, ali za mene ne može da postoji idealniji trenutak. Iako neki kažu da je težak i komplikovan, za mene je najbolji mogući. Pred nama je prva sezona na čijoj se polovini igra Mundijal. Zato prvenstvo počinje ranije, imamo samo četiri sedmice za pripreme, a svaki trener će reći da vremena uvek fali. Najkomplikovaniji period je leto. Voleo bih u ponedeljak da imam kompletiran kadar, ali mi je jasno da je prelazni rok živ, moramo pitanja da rešavamo u hodu. Daćemo sve od sebe da što pre razgovaramo sa svim fudbalerima, do odlaska u Sloveniju. Sigurno ćemo svaku utakmicu izlaziti da pobedimo, sa našim principima, idejom i stavom, koji će pobrati simpatije prave publike. Tako će navijači dobiti mogućnost da gledaju ekipu sa zadovoljstvom. Osećam da sam došao u moju kuću, da služim po meri najvećih mogućnosti. Mogu da obećam navijačima želju da ih što pre vratimo na tribinu, sklonimo od raznih priča koje štete našem Partizanu, a to možemo odnosom prema dresu koji volimo i kvalitetnom igrom. Tako će biti od prvog do poslednjeg dana. Grupa igrača je dugo u klubu, svesna obaveza Partizana i odnosa prema dresu. S druge strane, zahtevi i ideja igre će igračima olakšati pristup obavezama. Biću zahtevan i nemilosrdan u odnosu na te zahteve. Verujem da su igrači na to navikli. Ono što očekuju od sebe očekujem i ja od njih. Igrači su osnova svega. U kadru ima izuzetno kvalitetnih, ima onih koji možda nisu pokazali sve što znaju, ima zadovoljnih, nezadovoljnih, zasićenih, ali i ima i naših ideja kako da tim osvežimo i unapredimo. Biće to u okvirima onog što možemo, tu smo se direktor Iliev i ja poklopili.’’

Novi stručni štab će 13. juna obaviti prozivku igrača i započeti proces priprema za sezonu 2022/23, a takmičarski start zakazan je za 8. jul kada će biti odigrano prvo kolo šampionata.

FOTO: FK Partizan