Okupljanjem i prvim treningom fudbaleri TSC-a su započeli proces priprema za novu superligašku sezonu 2022/23 u kojoj imaju velike ambicije.

Fudbaleri fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole okupili su se na početku priprema za novu sezonu u Super ligi Srbije. Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić je iskoristio priliku da najavi određene promene koje je klub planirao u narednom periodu:

’’Imamo igrače kojima su ugovori istekli i koji su već napustili klub, kao što su Stoiljković, Dolmagić, Škuletić, Varga i Milićević. Neki mladi igrači, golman Bursać i Čarapić, vratili su se nakon pozajmice i oni će u narednoj sezoni biti sa nama. Naravno, imamo u planu da odlaske nadomestimo novim igračima za koje procenimo da će biti prava pojačanja, kako bismo upotpunili igrački kadar i  dobro se pripremili za predstojeću sezonu i za sve što nas očekuje. Prošle godine smo imali dosta problema sa povredama i sa kartonima usled manjeg rostera. To nas je i koštalo, tako da ćemo sledeće sezone pokušati da oformimo tim od dvadeset igrača, kako bismo na svakoj poziciji imali po dvojicu koji mogu ravnopravno da konkurišu. To je neophodno, posebno zbog specifičnosti sezone i Svetskog prvenstva zbog koga će biti mnogo zgusnutih utakmica do 15. novembra. Očekuju nas kratke pripreme, a potom po dve utakmice nedeljno. Moramo brzo da reagujemo, pojačamo se i da osiguramo zdravu konkurenciju na svakoj poziciji.’’

Početak nove sezone u Super ligi Srbije zakazan je za 8. jul kada će biti odigrana prva runda takmičenja.

FOTO: FK TSC